Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ένα χωρίο – πετράδι στο διαμαντένιο στέμμα της Ελλάδας – Πρέπει να το επισκεφθείτε

Ένα ακόμη πολύτιμο πετράδι του Πηλίου, 3 χλμ. βόρεια της Τσαγκαράδας.

Είναι αμφιθεατρικά κτισμένο πάνω από την Νταμούχαρη, το γραφικότατο επίνειο της περιοχής, και την Ακτή Παπά Νερό δίπλα στην οποία βρίσκεται ο Άγιος Ιωάννης το παλιότερο παραθαλάσσιο θέρετρο του ανατολικού Πηλίου.

k

Το Μούρεσι έχει απερίγραπτα όμορφες θέες και προς το βουνό και προς την θάλασσα. Όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, ο επισκέπτης μπορεί να δεί την Χαλκιδική να διαγράφεται ευδιάκριτη στον ορίζοντα, και να θαυμάσει την ανατολή καθώς ο ήλιος ξεπροβάλλει πίσω από τον Άθωνα, το Άγιο Όρος.

k

Το Μούρεσι είναι κτισμένο στα υψηλότερα πρανή της νότιας πλευράς μιας βαθειάς κοιλάδας της οποίας τα κάλλη είναι γνωστά μόνον σε λίγους εραστές της φύσης οι οποίοι με την βοήθεια ενός πεπειραμένου οδηγού θα κατεβούν στα βάθη της χαράδρας όπου δύο ορμητικοί χείμαρροι σχηματίζουν ανάμεσα σε τεράστιους βράχους υπέροχες φυσικές λιμνούλες, στο κρύο, κρυστάλλινο νερό των οποίων μόνο νεράιδες και νύμφες τολμούν να λουστούν από τα πανάρχαια χρόνια. Εκεί θα γίνουν μύστες του Πηλίου κι όταν αναδυθούν πάλι στον πολιτισμό θα είναι άνθρωποι διαφορετικοί, με βήμα ανάλαφρο κι αναλαμπές στα μάτια.

k

Η πλακόστρωτη πλατεία του χωριού σκεπάζεται από γιγαντιαίες τηλιές οι οποίες απλώνουν προστατευτικά την σκιά τους πάνω από την πλατεία και την εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Η εκκλησία αυτή είναι ένα έξοχο δείγμα βασιλικής με θαυμάσιο διάκοσμο και ένα ξυλόγλυπτο εικονοστάσι απαράμιλλης τέχνης και καλαισθησίας.

k

Για εσάς που προτιμάτε τις ομορφιές της Κορινθίας σας έχουμε την καλύτερη πρόταση για ένα Σαββατοκύριακο εδώ

kalistoslide1

k

k

thepressroom.grk

About Μαρία Νικολοπούλου