Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Έτσι θα Καθαρίσετε Τέλεια Ανάμεσα στο Διπλό Τζάμι του Φούρνου

Έτσι θα Καθαρίσετε Τέλεια Ανάμεσα στο Διπλό Τζάμι του Φούρνου
 • Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του τζαμιού του φούρνου σας θα χρειαστείτε μια σιδερένια κρεμάστρα, ένα μαντηλάκι καθαρισμού και ένα λαστιχάκι.
 • Ανοίξτε το πορτάκι κάτω από τον φούρνο και περάστε το σύρμα από την κρεμάστρα, πάνω στο οποίο θα έχετε δέσει το μαντηλάκι σας.
 • Σκουπίστε προσεκτικά και επαναλάβετε με καινούριο μαντηλάκι.
 • Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα μπορούσατε να καθαρίσετε ανάμεσα στο διπλό τζάμι του φούρνου σας; Μέσα σε αυτό το σημείο συσσωρεύονται με τα χρόνια ένα σωρό βρωμιές από τα άπειρα μαγειρέματά σας. 

  Καταρχάς γνωρίζετε πως κάθε φούρνος έχει διπλό τζάμι; Αν όχι, ήρθε η  ώρα να το πληροφορηθείτε και να μάθετε πως να καθαρίζετε ανάμεσα στα δύο τζάμια. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πανάκι και μια συρμάτινη κρεμάστρα.

  Ξεκινήστε παίρνοντας μια σιδερένια κρεμάστρα.

  Ξεκινήστε παίρνοντας μια σιδερένια κρεμάστρα.

  Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσετε το κάτω πορτάκι του φούρνου για να μπορέσετε να περάσετε εύκολα στο επόμενο βήμα.

   

  Το σύρμα σας θα πρέπει να είναι κάπως έτσι.

  Το σύρμα σας θα πρέπει να είναι κάπως έτσι.

  Αν έχετε κάποια παλιά σιδερένια κρεμάστρα τότε μπορείτε να τη χαραμίσετε για το καλό του φούρνου σας. Βγάλτε το σύρμα και μην το ισιώσετε τελείως γιατί θα σας χρειαστεί ο γάντζος που έχει η κρεμάστρα από φυσικού της για να εισχωρήσετε στο εσωτερικό του διπλού τζαμιού.

   

  Περάστε κάτω από το άνοιγμα του φούρνου το σύρμα πάνω στο ποίο θα έχετε δέσει το μαντηλάκι σας.

  Περάστε κάτω από το άνοιγμα του φούρνου το σύρμα πάνω στο οποίο θα έχετε δέσει ένα μαντηλάκι.

  Στη συνέχεια, αφού φτιάξετε το σύρμα σας, δέστε εκεί με ένα λαστιχάκι, ένα μαντηλάκι καθαρισμού. Προσέξτε να το δέσετε καλά για να μην σας φύγει και παγιδευτεί μέσα στο διπλό τζάμι του φούρνου.

  Κουνήστε το σύρμα για να καθαρίσετε το τζάμι.

  Κουνήστε το σύρμα για να καθαρίσετε το τζάμι.

  Αφού φτιάξετε το «εργαλείο» σας, σκύψτε κάτω στο πορτάκι του φούρνου και περάστε το σύρμα μέσα στο τζάμι. Σκουπίστε καλά το εσωτερικό του διπλού τζαμιού και επαναλάβετε με καινούριο μαντηλάκι όταν το πρώτο έχει λερωθεί αρκετά.

About Μαρία Νικολοπούλου