Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αρνίσια παϊδάκια με ούζο λουκούμι & συκωταριά μυρωδάτη για το Κυριακάτικο τραπέζι

webkorinthos.ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗjpg

Δύο συνταγές μερακλίδικες σας έχουμε σήμερα, που θέλετε να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας στο   Κυριακάτικο τ ραπέζι Είναι πανεύκολες συνταγές και το κρέας γίνεται πεντανόστιμο!

Αρνίσια παϊδάκια με ούζο

Συστατικά
4 μεγάλα παϊδάκια περίπου 1 κιλό
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κ.τ.γ. πιπέρι
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
50 ml ούζο

Οδηγίες
Κόβουμε στη μέση το σκόρδο και τρίβουμε το κρέας και από τις δυο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα παϊδάκια και από τις δυο πλευρές. Ζεσταίνουμε το ούζο σε ψηλή κατσαρόλα. Το ανάβουμε με φωτιά και το καίμε. Το ρίχνουμε αμέσως στα παϊδάκια και το αφήνουμε να σβήσει μόνο του. Σερβίρουμε αμέσως.

***********

Συκωταριά 

Συστατικά (για 6 άτομα)
1 αρνίσια συκωταριά (1 κιλό)
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες
Αντί για κρασί μπορούμε να την σβήσουμε με το χυμό από ένα λεμόνι.
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και την αφήνουμε να στραγγίσει. Την κόβουμε σε κομματάκια και τη βάζουμε σ’ ένα βαθύ τηγάνι με το νερό για να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Την αφήνουμε για 10 λεπτά να μαγειρευτεί καλά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε τη ρίγανη και το λευκό κρασί. Την αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά και την σερβίρουμε.

http://syntages-mamakas.blogspot.gr

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

About Μαρία Νικολοπούλου