Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου: «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων 1941-1944»

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου: «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων 1941-1944»

Από τις 27 Ιανουαρίου 2023 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου.

 

Η έκθεση ταξιδεύει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου

Η περιοδεύουσα έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (EME) «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, 1941-1944» έρχεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ) παρουσιάζουν την περιοδεύουσα έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (EME) «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, 1941-1944», από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου.

Η έκθεση, καρπός μακροχρόνιας έρευνας και διαρκούς εμπλουτισμού, οργανώνεται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος (27/1). Περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό της εποχής και αρχεία από τις συλλογές του Ε.Μ.Ε. και στοχεύει στην εμπεριστατωμένη παρουσίαση των τραγικών γεγονότων εκείνης της περιόδου. Καταδεικνύοντας το ιστορικό πλαίσιο του Ολοκαυτώματος στη χώρα μας και τις θηριωδίες που υπέστη η εβραϊκή κοινότητα συμβάλλει στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης.

culturenow.gr

 

About Μαρία Νικολοπούλου