Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αυτά Είναι τα 5 Σημαντικότερα Τips που θα Κάνουν τα Θερμαντικά σας Σώματα να Αποδίδουν στο Φουλ με 0 Έξοδα

Αυτά Είναι τα 5 Σημαντικότερα Τips που θα Κάνουν τα Θερμαντικά σας Σώματα να Αποδίδουν στο Φουλ με 0 Έξοδα
  • Δεν σας κοστίζουν τίποτα για να τα κάνετε. Αντίθετα μόνο να κερδίσετε έχετε.
  • Ακολουθήστε βήμα βήμα αυτά τα tips και νιώστε τη ζέστη στο σπίτι σας να αυξάνεται κατακόρυφα!
  • Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά όχι μόνο στη ζωή αλλά και στην τσέπη.

Ενισχύστε έξυπνα την απόδοση των θερμαντικών σας σωμάτων με τα πιο εύκολα και έξυπνα tips που σας ετοιμάσαμε.

Με το βαρύ χειμώνα που περάσαμε και που τελειωμό δεν έχει ,σκεφτόμαστε το χειμώνα που έπεται  αλλά και το πώς θα «τη βγάλουμε», που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει στα ύψη.

Να ρίξουμε την τιμή του πετρελαίου, όπως καταλαβαίνετε, δεν γίνεται. Να σας δώσουμε όμως μερικά tips για το πώς να κάνετε τα σώματα θέρμανσής σας να δουλεύουν μεν στο φουλ  και δε οικονομικά γίνεται και γι’ αυτό άλλωστε είμαστε εδώ.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που συνηθίζουμε να τα περνάμε στο ντούκου αναζητώντας πάντα τη λύση του προβλήματος σε σημεία πέραν των προφανών. Η λύση όμως βρίσκεται πάντα στα πιο απλά πράγματα!

Καθαριότητα. Αν θέλετε τα θερμαντικά σας σώματα να αποδίδουν στο μέγιστο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να τα συντηρείτε σωστά. Αυτό σημαίνει πως η καθαριότητα των σωμάτων, όσο κι αν σας φαίνεται αστείο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοσή τους. Στα θερμαντικά σώματα συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα σκόνης που με τον καιρό δημιουργείται κάτι σαν ένα μονωτικό φιλμ πάνω στα σώματα και ως αποτέλεσμα έχει να εγκλωβίζεται η θερμοκρασία. Προσπαθήστε να καθαρίζεται με κάθε τρόπο τα θερμαντικά σας σώματα έτσι ώστε να μπορούν να διαχέουν τη θερμοκρασία στον χώρο.

Καθαρίζετε τα θερμαντικά σας σώματα καλά για μεγαλύτερη απόδοση.

Καθαρίζετε τα θερμαντικά σας σώματα καλά για μεγαλύτερη απόδοση.

 

Εξαέρωση. Ένα δεύτερο που πρέπει να κάνετε πάντα μόλις θέτετε σε λειτουργία το λέβητα είναι να εξαερώσετε τα σώματά σας. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσετε πως όλα τα σώματα του σπιτιού σας θα λειτουργούν σωστά επιτρέποντας στο νερό να κυκλοφορεί μέσα σε αυτά άρα και να θερμαίνει ολόκληρο το σώμα και όχι μόνο μέρος αυτού. Με τα ειδικά κλειδιά εξαερώστε τα θερμαντικά σας σώματα για να μην εμποδίζει ο αέρας που είναι φυλακισμένος μέσα σε αυτά την κυκλοφορία του νερού.

Με τα ειδικά κλειδιά εξαερώστε τα θερμαντικά σας σώματα για να μην εμποδίζει ο αέρας που είναι φυλακισμένος μέσα σε αυτά την κυκλοφορία του νερού.

 

Κυκλοφορία. Μια σημαντική κίνηση που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σας, χωρίς αισθητές μεταβολές της θερμοκρασίας ανά χώρο, είναι να κρατήσετε όλες τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού ανοιχτές έτσι ώστε να επιτρέπετε την ελεύθερη μετακίνηση του ζεστού αέρα που παράγεται από τα σώματα.

Ανοίξτε τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού για να επιτρέψετε την ελεύθερη μετακίνηση του ζεστού αέρα ανάμεσα στους χώρους.

Ανοίξτε τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού για να επιτρέψετε την ελεύθερη μετακίνηση του ζεστού αέρα ανάμεσα στους χώρους.

 

Απεγκλωβισμός. Το τέταρτο tip, όσο και αδιανόητο για εμάς κι αν είναι, έχει να κάνει με την διακόσμηση. Κι όμως ναι! Για να το θέσουμε όμως σωστά έχει να κάνει με τη μη διακόσμηση και συγκεκριμένα με τη μη διακόσμηση των θερμαντικών σωμάτων. Πολλές φορές παρατηρείται σε διαμερίσματα η επένδυση γύρω από τα σώματα με διακοσμητικά, συνήθως ξύλινα, κουβούκλια.

Τα συγκεκριμένα διακοσμητικά αντικείμενα μπορεί να κρύβουν από κοινή θέα τα σώματα (για λόγους αισθητικής) όμως παράλληλα εγκλωβίζουν στο εσωτερικό τους το μεγαλύτερο ποσοστό της θερμοκρασίας που εκπέμπεται από αυτά όσο μεγάλες ή πολλές κι αν είναι οι οπές που έχουν για τη διάχυση του θερμού αέρα στον χώρο.

Πάνω στην ίδια λογική θα πρέπει να αποφεύγετε και τη τοποθέτηση ραφιών πάνω από τα σώματα καθώς και αυτά με τη σειρά τους θα μειώνουν αισθητά την απόδοση της θερμότητας στον χώρο.

Φυσικά και μπορείτε να συνεχίσετε να διακοσμείτε τα σώματα σας μονάχα φροντίστε να το κάνετε σωστά και με μέτρο για να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες!

Προτιμήστε την οικονομία και τη ζεστασιά από τη διακόσμηση.

Προτιμήστε την οικονομία και τη ζεστασιά από τη διακόσμηση.

 

Διάταξη επίπλων. Συνεχίζοντας με το θέμα της διακόσμησης, με γνώμονα όμως πάντα την μέγιστη απόδοση θέρμανσης, χρειάζεται να αναφέρουμε πως η διάταξη των επίπλων σας, μέσα σε όλους τους χώρους του σπιτιού, θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην εμποδίζουν σε καμία περίπτωση τη διάχυση της θερμότητας στον χώρο.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να τοποθετείτε έπιπλα και άλλα ογκώδη αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου και της βαριάς ύφανσης κουρτινών, μπροστά από τα θερμαντικά σας σώματα.

Αλλάξτε τη διάταξη των επίπλων σας έτσι ώστε η θερμοκρασία να μην εγκλωβίζεται ανάμεσα στα θερμαντικά σώματα και τα έπιπλα.

Αλλάξτε τη διάταξη των επίπλων σας έτσι ώστε η θερμοκρασία να μην εγκλωβίζεται ανάμεσα στα θερμαντικά σώματα και τα έπιπλα.

tzaaakia

Ψύξη – Θέρμανση για περισσότερα

Ακολουθήστε για αρχή αυτά τα 5 tips που σας προτείνουμε και η συνέχεια… έπεται!

/spirossoulis.com

About Μαρία Νικολοπούλου