Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αυτό το γνώριζες; Γιατί πρέπει να βάζεις οδοντόκρεμα στα ρούχα και στα παπούτσια σου

Το πλύσιμο των ρούχων είναι από τις πιο βαρετές αλλά και πιο σημαντικές δουλειές του σπιτιού.

Θέλουμε τα ρούχα μας να είναι καθαρά, να μυρίζουν ωραία και να έχουν απαλή υφή.

Υπάρχουν όμως κάποιοι λεκέδες που επιμένουν να μην φεύγουν όσο και να πλύνουμε τα ρούχα και να τα τρίβουμε. Πάντα όμως υπάρχει τρόπος.

Δες τι μπορείς να κάνεις με λίγη οδοντόκρεμα:

Καθάρισε τη σόλα των sneakers σου: Πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη οδοντόκρεμα και τρίψε τις άκρες ώστε να γίνουν πάλι λευκές και να δείχνουν σαν καινούριες.

-1-1523639108

Βγάλε τη βρωμιά από το σίδερο: Βάλε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα πανί και τρίψε τις σιδερένιες επιφάνειες. Σκούπισε με ένα άλλο, βρεγμένο πανί και άστο να στεγνώσει. Θα λάμψει!

Αφαίρεσε λεκέδες από τα ρούχα: Βγάλε τους λεκέδες από κραγιόν, μελάνι ή στάμπες από το γκαζόν. Κάλυψε τον λεκέ με οδοντόκρεμα, τρίψε δυνατά, ξέπλυνε με ζεστό νερό και βάλε το ρούχο στο πλυντήριο όπως συνηθίζεις.

Αφαίρεσε λεκέδες από κρασί από τα τραπεζομάντιλα: Άλειψε με οδοντόκρεμα τον λεκέ και άφησέ τον να κάτσει μέχρι να το πλύνεις στο πλυντήριο.

Βγάλε τις πιτσιλιές από μελάνι: Βάλε λίγη οδοντόκρεμα, τρίψε το σημείο και ξέπλυνέ το.

Κάνε τα κοσμήματά σου να λάμπουν: Χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας για να τρίψεις τα κοσμήματά σου ώστε να γυαλίζουν σαν καινούρια. Αφαίρεσε μετά την οδοντόκρεμα που έμεινε και μπορείς να τα φορέσεις.
Αφαίρεσε την κολλημένη τσίχλα από τα ρούχα: Πασάλειψε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στην τσίχλα και κάντο πιο επίπεδο με έναν χάρακα. Μόλις στεγνώσει η οδοντόκρεμα, η τσίχλα θα αφαιρεθεί πιο εύκολα.

Γυάλισε τα λερωμένα και σκονισμένα παπούτσια: Βάλε λίγη οδοντόκρεμα και τρίψε με ένα μαλακό πανί. Θα γίνουν σαν καινούρια.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πας σούπερ μάρκετ, θυμήσου να πάρεις οδοντόκρεμα και για το καθάρισμα των δύσκολων λεκέδων.

pentapostagma.gr

About Μαρία Νικολοπούλου