Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Βάψιμο Πασχαλινών Αβγών 2023: 10 τρόποι για να Βάψετε Πασχαλινά Αυγά

Βάψιμο Πασχαλινών Αβγών 2023: 10 τρόποι για να Βάψετε Πασχαλινά Αυγά

Είτε με κανονική βαφή αυγών είτε με όποιο άλλο είδος χρώματος, ανάλογα με το αν πρόκειται για αποκλειστικά διακοσμητικά ή όχι, τα πασχαλινά αυγά μπορούν να αποκτήσουν πολύ ιδιαίτερα όψη με την δημιουργία στην επιφάνειά τους σχεδίων – σχημάτων με πολλούς διαφορετικούς και όχι δύσκολους τρόπους.

Πως να Βάψετε Πασχαλινά Αυγά Χρησιμοποιώντας Λαστιχάκια

Βράστε τα αυγά και αφήστε τα να κρυώσουν. Η προσθήκη μιας κουταλιάς της σούπας ξίδι και μια πρέζα αλάτι θα βοηθήσει στην αποφυγή του ραγίσματος.

Μόλις κρυώσουν τα αυγά, πάρτε μια ποικιλία μεγεθών από λαστιχάκια και στρίψτε τα γύρω από τα αυγά. Μπορείτε να κάνετε σταυρωτά μοτίβα ή ακόμα και γραμμές.

 

Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Tie Dye Πασχαλινά Αυγά

Ακολουθήστε τις οδηγίες βαφής αυγών. Περιμένετε να στεγνώσουν εντελώς τα αυγά. Αφαιρέστε τα λαστιχάκια, για να φανεί το λευκό σχέδιο.

Χρησιμοποιήστε Tie Dye Πασχαλινά Αυγά ως κεντρικό διακοσμητικό για το Πασχαλινό τραπέζι σας. Είναι τόσο εύκολο να φτιαχτούν και κανένα δεν μοιάζει με άλλο.

Θα χρειαστείτε:
Σφιχτά βραστά αυγά
Χρωστικές τροφίμων σε διάφορα χρώματα
Ξύδι
Νερό
Μπουκάλι ψεκασμού
Χαρτί κουζίνας
Γυάλινο πυρίμαχο ταψί
Γάντια από βινύλιο, καουτσούκ ή λατέξ
Λαστιχάκια

Στρώστε το γυάλινο ταψί με τρία κομμάτια χαρτιού κουζίνας. Γεμίστε το μπουκάλι ψεκασμού με ίσα μέρη ξύδι και νερό, και ψεκάστε το πάνω χαρτί. Τα δύο από κάτω θα απορροφήσουν την υπερβολική υγρασία.

 

 

Τυλίξτε ένα σφιχτό βραστό αυγό στο βρεγμένο χαρτί και ασφαλίστε το με ένα λαστιχάκι στο πάνω μέρος του αυγού. Φορέστε τα γάντια.

 

 

 

Αφαιρέστε το καπάκι από το μπουκάλι της χρωστικής τροφίμων, τοποθετήστε την άκρη απευθείας στο βρεγμένο χαρτί και πιέστε το χρώμα στο αυγό. Υπάρχουν συνήθως πτυχώσεις στο χαρτί , οπότε φροντίστε να τις καλύψετε με το χρώμα. Επιλέξτε δύο έως τρία διαφορετικά χρώματα και βάψτε τα εναλλάξ γύρω από το αυγό.

Μόλις καλύψετε το τυλιγμένο αυγό με τα χρώματα, ψεκάστε το με το διάλυμα ξιδιού και νερού, ώστε τα χρώματα να αναμειχθούν μεταξύ τους. Μην μουλιάσετε το χαρτί. Απλώς ψεκάστε αρκετά ώστε τα χρώματα να τρέξουν λίγο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το αυγό στο χέρι σας και πιέστε το απαλά για να βεβαιωθείτε ότι κάθε μέρος του έρχεται σε επαφή με το βρεγμένο χαρτί.

Αφήστε τα αυγά στο χαρτί κουζίνας για περίπου μία ώρα, ώστε τα χρώματα να στεγνώσουν. Κάντε υπομονή. Όσο περισσότερο αφήνετε τα αυγά στο χαρτί, τόσο πιο έντονα θα είναι τα χρώματα. Μην ανησυχείτε εάν τα χρώματα στο χαρτί φαίνονται θαμπά. Θα είναι ζωντανά και λαμπερά στο τσόφλι των αυγών.

Σκίστε το βρεγμένο χαρτί κουζίνας και θα δείτε πώς τα χρώματα αναμίχθηκαν και πώς οι πτυχές και η υφή της χαρτοπετσέτας δημιούργησαν ένα μοτίβο μπατίκ στο αυγό. Εάν υπάρχουν σημεία στο αυγό που έμειναν άβαφτα, απλώς τρίψτε λίγο το βρεγμένο χαρτί για να γεμίσουν χρώμα.

toftiaxa.gr

Δείτε 8 επιπλέον τρόπους

Με αυτοκόλλητη ταινία

Όπως ακριβώς και με τα λαστιχάκια θα κολλήστε την ταινία σε όποιους σχηματισμούς θέλετε πριν το βάψιμο των αυγών και θα την αφαιρέσετε με προσοχή όταν τα αυγά έχουν βαφτεί και στεγνώσει εντελώς.

Mπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδους λεπτή αυτοκόλλητη ταινία ή και σελοτέιπ όπως και να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τεχνική μόνο μία ή και περισσότερες φορές, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά χρώματα για να βάψετε τα αυγά δημιουργώντας αντίστοιχα και διαφορετικών χρωματισμών σχέδια.
Με κομματάκια από χρωματιστές αυτοκόλλητες ταινίες μπορούν και να διακοσμηθούν πολύ όμορφα τα λευκά αυγά, χωρίς να χρειαστεί να τα βάψετε.

Με αυτοκόλλητα κάθε σχήματος

Η χρήση τους όχι με τον πιο απλό και διαδεδομένο τρόπο, δηλαδή απλώς να τα κολλήσετε πάνω στα έτοιμα βαμμένα αυγά, αλλά πριν το βάψιμο δημιουργεί ένα πολύ πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου και σχήματος αυτοκόλλητα, αρκεί να μένουν σταθερά στην θέση τους.  Αφαιρέστε τα με προσοχή αφού στεγνώσουν εντελώς τα βαμμένα αυγά και μπορείτε είτε να αφήσετε το σχήμα που θα έχει αποτυπωθεί στο κέλυφος του αυγού σε φυσική απόχρωση είτε να προσθέσετε σε εκείνο μόνο το σημείο χρώμα με μαρκαδόρους, τέμπερες κλπ.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε …πουά αυγά, πριν το βάψιμό τους, κολλήστε στην επιφάνειά τους πολύ μικρά στρογγυλά αυτοκόλλητα που θα βρείτε σε βιβλιοχαρτοπωλεία, καταστήματα με είδη γραφείου κλπ.

Με τατουάζ

Αντί για τα κλασικά πασχαλινά  αυτοκόλλητα, που εμφανώς ξεχωρίζουν πάνω στην επιφάνεια του αυγού, χρησιμοποιείστε τα “παιδικά” όχι μόνιμα τατουάζ που θα βρείτε σε καταστήματα παιχνιδιών σε πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων.

Απλώς πιέστε με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι την εικόνα για μερικά δευτερόλεπτα πάνω στην επιφάνεια του αυγού, όπως θα κάνατε και για να το αποτυπώσετε στο δέρμα σας.
Το σχέδιο ενσωματώνεται πλήρως πάνω στο κέλυφος δίνοντας ένα πολύ όμορφο “φυσικό” αποτέλεσμα που μοιάζει σχεδόν με ζωγραφική, ειδικά αν επιλέξετε ανοιξιάτικα σχέδια – θέματα με έντονα χρώματα, λουλούδια κλπ.
Αν χρησιμοποιήσετε τατουάζ αυτού του τύπου με κάποια ιδιαίτερη διαδικασία εφαρμογής απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης τους.

Με χρώμα μαυροπίνακα

Επίσης πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να ζωγραφίσετε σε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά.
Χρησιμοποιείστε χρώμα μαυροπίνακα σε σπρέι ή υγρή μορφή, αφήστε να στεγνώσει εντελώς και στην συνέχεια …ζωγραφίστε πάνω στα αυγά με κιμωλίες σχέδια, γράψτε ευχές κλπ.

Ombre

Ο τρόπος για να βάψετε πασχαλινά αυγά με την χρήση μιας μόνο απόχρωσης αλλά σε πολλούς διαφορετικούς τόνους.

Αρχικά χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα από το μείγμα χρώματος, τόση ώστε να καλύπτει ένα μικρό τμήμα του κάτω μέρους των αυγών. Μετά 4-5 λεπτά προσθέτετε λίγο ακόμη νερό, αφήνετε άλλα τόσα λεπτά και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο έως το χρώμα να καλύπτει ολόκληρα τα αυγά.
Κάθε φορά που προσθέτετε νερό η απόχρωση της βαφής “ξανοίγει” ελαφρά με αποτέλεσμα κάθε κομμάτι-λωρίδα του αυγού να βάφετε σε έναν πιο ανοιχτό τόνο από την προηγούμενη, δίνοντας στο τελικό αποτέλεσμα μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη όψη.

Ένας επίσης τρόπος για αυγά με παρόμοια όψη είναι το βάψιμό τους με νερομπογιές, χρησιμοποιώντας ανά τμήματα του αυγού περισσότερο βρεγμένο πινέλο έτσι που η κάθε απόχρωση να γίνεται ελαφρά πια απαλή.

 

 

Με μαρκαδόρους

Θα χρειαστείτε μόνο ανεξίτηλους μαρκαδόρους σε διάφορες αποχρώσεις.
Για αυγά που δεν πρόκειται να …ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα όπως π.χ για χρήση σε διακοσμητικές συνθέσεις, επιτραπέζιες διακοσμήσεις κλπ ή για πολύ μικρά-απλά σχέδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλούς μαρκαδόρους ζωγραφικής.

Θα πρέπει απλώς να προσέξετε να μην ακουμπήσετε τα σχέδια πάνω στην επιφάνεια του αυγού πριν αυτά στεγνώσουν εντελώς.
Ζωγραφίσετε πάνω στην επιφάνεια των αυγών κάθε είδους μικρά ή μεγαλύτερα σχέδια-μοτίβα είτε απευθείας είτε αφού πριν  …ξεπατικώσετε πάνω στο κέλυφος, με ένα τσιγαρόχαρτο και μολύβι, κάθε μορφής σχέδιο από περιοδικά, διακοσμητικά χαρτιά, μια εκτύπωση από το internet κλπ.

Με δαντέλα


Πριν βουτήξετε τα αυγά στην βαφή τυλίξτε το κάθε ένα με ένα κομμάτι οικονομική νάϋλον δαντέλα και στερεώστε την σφιχτά με ένα λαστιχάκι. Αφήστε τα αυγά στο χρώμα λίγα λεπτά βγάλτε τα και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς πριν αφαιρέσετε την δαντέλα.

Το διάτρητο ύφασμα θα έχει λειτουργήσει σαν …stencil και το σχέδιο του θα έχει αποτυπωθεί, στο φυσικό χρώμα του αυγού, πάνω στην επιφάνειά του.

Με βερνίκια νυχιών

Εξαιρετικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα για αποκλειστικά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά marble εμφάνισης που θα φτιάξετε με βερνίκια νυχιών σε διάφορα χρώματα.

Ρίξτε μικρή ποσότητα από κάθε χρώμα σε ένα φαρδύ πλαστικό δοχείο και τόσο ψηλό ώστε να χωρά θα βυθιστεί μέσα του ολόκληρο το αυγό.
Kουνήστε πολύ απαλά με μια οδοντογλυφίδα το σχέδιο πάνω στο νερό για να ανακατευθούν εντονότερα τα χρώματα και βουτήξτε το αυγό στο νερό έτσι ώστε το χρωματιστό “φιλμ” που δημιουργούν τα βερνίκια αυτά όταν έρθουν σε επαφή με το νερό να αποτυπωθεί στην επιφάνειά του. Για να βάψετε το επόμενο αυτό θα χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία από την αρχή.

Ο συγκεκριμένος τρόπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ήδη βαμμένα διακοσμητικά αυγά για να προστεθούν στην επιφάνειά τους ασύμμετρα χρωματιστά σχήματα, μεταλλικές αποχρώσεις κλπ
Αφήστε τα αυγά που θα βάψετε με αυτόν τον τρόπο να στεγνώσουν για αρκετές ώρες.

soulouposeto.gr

About Μαρία Νικολοπούλου