Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Βόλτα στην Παλιά Πόλη της Πελοποννήσου που ταξιδεύει στη Νότια Ιταλία-φωτο

Βόλτα στην Παλιά Πόλη της Πελοποννήσου που ταξιδεύει στη Νότια Ιταλία-φωτο

Στενά, πετρόκτιστα καλντερίμια με χαρακτηριστικά κτίρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, μικρά μπαλκονάκια, χρωματιστές γωνιές και ανθισμένα λουλούδια αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και «φυλακίζονται» στα κλικ του φωτογραφικού σας φακού.

Βρίσκεστε στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, μιας από τις ομορφότερες και ιστορικότερες πόλεις της χώρας, που αποτελεί πάντα ιδανική αφορμή για μια αναζωογονητική εξόρμηση, ακόμη κι αν έχετε ξεμείνει από ιδέες και προορισμούς.

Δρομάκια με μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα, αναμνηστικά και σουβενίρ, cafes και παραδοσιακές ταβέρνες σας κάνουν να θέλετε να χαθείτε στο φιλόξενο εσωτερικό τους και να μην βγείτε ποτέ.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα που «κρύβονται» στην καρδιά της Παλιάς Πόλης είναι η Πλατεία Συντάγματος (ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης) με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό, το Τριανόν, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το ανάκτορο του Ιωάννη Καποδίστρια και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Εξίσου αξιόλογα μνημεία είναι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, εδώ όπου το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου του 1831 δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας. Μάλιστα, το σημάδι από τη σφαίρα που του αφαίρεσε τη ζωή είναι ακόμη ορατό.

Επίσης, η Πλατεία Τριών Ναυάρχων με το Δημαρχείο, το Κυβερνείο ή Παλατάκι, καθώς και η Πλατεία Φιλελλήνων με το ομώνυμο μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη των Γάλλων Φιλελλήνων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας, στα όσα αξίζει κανείς να δει στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου.

πηγή-newsbeast.gr

About Μαρία Νικολοπούλου