Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Β. Γεώργαρης “Ζούμε υπό ένα παγκόσμιο καθεστώς αγυρτείας και απάτης”

webkorinthos georgaris

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα

παρά τις διαβεβαιώσεις και τα αισιόδοξα μηνύματα της κυβέρνησης.

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις το έκαναν και η σημερινή μας το διαβεβαιώνει δια στόματος του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.
«Η οικονομία βρίσκεται εκτός κινδύνου και έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης και αυτό δεν αφορά μόνον τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τις εξαγωγές ή τις ξένες άμεσες επενδύσεις, φορά και κλάδους που μέχρι πρότινος υπέφεραν  εξαιτίας της δημοσιονομικής και εισοδηματικής λιτότητας, όπως είναι οι κατασκευές, το εμπόριο ή άλλες υπηρεσίες.
Κυρίως, όμως, αφορά την δημιουργία 260.000 καθαρών θέσεων απασχόλησης στο διάστημα αυτής της διακυβέρνησης και τη μείωση της ανεργίας σχεδόν κατά 5.5 ποσοστιαίες μονάδες» 260.000 θέσεις η πλειοψηφία των οποίων είναι μερικής –εποχιακής απασχόλησης ,γεγονός που δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα της ανεργίας.
Μας το διαβεβαιώνει επίσης και το ΔΝΤ, το οποίο αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για το δείκτη του ΑΕΠ στην Ελλάδα.
Τι θέλουν να πετύχουν;
Ποιόν θέλουν να ξεγελάσουν;
Εσάς, εμάς, δηλαδή τον εμπορικό κόσμο που βιώνουν την αλήθεια καθημερινά;
Ίσως κι αυτό, μιας και η ανθρώπινη βλακεία είναι ενδημική και ακαταμάχητη.
Όλο και κάποιον θα βρουν για να πιστέψει αυτές τις ανοησίες.
Όμως το κύριο δεν είναι αυτό.
Αν ήταν μόνο για να ξεγελάσουν τα γνωστά υποζύγια που τους πιστεύουν και ύστερα αυτοκτονούν δια της ψήφου, δεν θα χρειάζονταν τόσα πολλά.
Ούτε θα χρειαζόταν όλη αυτή η προσπάθεια χειραγώγησης των επίσημων στοιχείων με τις πλάτες της Eurostat και του ΔΝΤ.
Δεν θα χρειαζόταν ο κ. Γεωργίου να στήσει την ΕΛΣΤΑΤ ως «ανεξάρτητη αρχή» υπό τον άμεσο έλεγχο των δανειστών, ώστε να παράγει καθ’ όλα διαβλητά στοιχεία και δείκτες.
Σε επίπεδο κυρίως Εθνικών Λογαριασμών.
Ο στόχος όλης αυτής της απάτης είναι, αφενός, οι αγορές και, αφετέρου, η προετοιμασία του εδάφους για τις νέες πολιτικές πιο άγριων περικοπών και ξεπουλήματος που προετοιμάζονται για τη χώρα μας. Τόσο στα πλαίσια της περίφημης τρίτης αξιολόγησης, όσο και κατόπιν.
Ζούμε υπό ένα παγκόσμιο καθεστώς αγυρτείας και απάτης, πού ανάλογό του δεν έχει βιώσει η ανθρωπότητα. Πρόκειται για μια οικονομία πλασματικού, εικονικού κεφαλαίου, το οποίο αποσπά κέρδη όχι τόσο από την παραγωγή, αλλά πρωτίστως από τις αγορές χρήματος

 

About Μαρία Νικολοπούλου