Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γεμιστές πιπεριές με πεπονάκι & τυριά

Γεμιστές πιπεριές με πεπονάκι & τυριά

Ολόγλυκες πιπεριές Sweet Palermo ψητές και γεμιστές με ένα ζυμαρικό που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια -το πεπονάκι- και φέτα ή φυτικό λευκό τυρί για την vegan εκδοχή. Μιαμ! Ένα πιάτο comfort και νόστιμο που τρώγεται το ίδιο ευχάριστα όπως βγαίνει καυτό από τον φούρνο αλλά και κρύο την επόμενη μέρα από το ψυγείο, μπαίνει στην μέση ενός καλοκαιρινού τραπεζιού αλλά και στριμώχνεται στο ταπεράκι της δουλειάς.

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τις δικές σου γεμιστές πιπεριές, ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom!

Super Tip

Οι πιπεριές Sweet Palermo® έχουν πλούσια γλυκιά γεύση και ταιριάζουν τέλεια σε συνταγές που απαιτούν μαγείρεμα ενώ τρώγονται και ωμές. Ξεχωρίζουν από το ιδιαίτερο στρίψιμο που έχουν κάτω από το κοτσάνι τους. Βρες τις πιπεριές Sweet Palermo® σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Συνταγή

Γεμιστές πιπεριές με πεπονάκι & τυριά

  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40-45
  • Φυλάσσουμε τις πιπεριές καλυμμένες στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

Υλικά

  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 350 γρ. ζυμαρικό πεπονάκι
  • ½ κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 800 ml ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, χοντροκομμένα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 6 πιπεριές Sweet Palermo
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό, συνεχίζουμε με το πεπονάκι για άλλο 1 λεπτό και τέλος ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ σοτάροντας τον για 30”.

2) Περιχύνουμε με το νερό (ή τον ζωμό), προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για τον μικρότερο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ανακατεύοντας συχνά. Θέλουμε να μείνει ζουμερό: αν στεγνώσει γρήγορα προσθέτουμε επιπλέον νερό (ή ζωμό).

3) Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

4) Πλένουμε καλά τις πιπεριές Sweet Palermo, κόβουμε το κοτσάνι τους και τις καθαρίζουμε εσωτερικά από τα σπόρια. Τις γεμίζουμε με τη γέμιση και της τοποθετούμε σε ένα ταψί. Αν περισσέψει γέμιση την μοιράζουμε στο ταψί γύρω και κάτω από τις πιπεριές.

5) Περιχύνουμε με 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά. Σερβίρουμε τις πιπεριές ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

madameginger.com

About Μαρία Νικολοπούλου