Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γλυκό Κάστανο και Μαρόν Γλασέ

Γλυκό Κάστανο και Μαρόν Γλασέ

Το Γλυκό Κάστανο είναι ένα υπέροχο χειμωνιάτικο κέρασμα, που αν και χρονοβόρο στο καθάρισμα, θα σας ανταμείψει με την υπέροχη γήινη γεύση του.

Είναι ίσως το πιο ακριβό γλυκό του κουταλιού που γίνεται ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δώρο που σίγουρα θα αρέσει σε αυτούς που θα το χαρίσετε.

Εμείς οι Έλληνες ίσως είμαστε ο μοναδικός λαός που φτιάχνει γλυκά του κουταλιού από οτιδήποτε, φρούτα, φλούδες, ξηρούς καρπούς, άνθη, ακόμη και λαχανικά!

!

Γλυκό κάστανο εικόνα

Πόσο εύκολα γίνεται το Γλυκό Κάστανο;

Γίνονται πάρα πολύ εύκολα. Ο μόνος λόγος που μπορεί να αποτρέψει κάποιον να τα φτιάξει είναι το καθάρισμά τους, που είναι αρκετά μπελαλίδικο και χρονοβόρο.

Δείτε το βίντεο!

κάστανα χαραγμένα εικόνα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΊΣΗΣ:

γλυκό κουταλιού κάστανο

Για το γλυκό κουταλιού κάστανο θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό ‏κάστανα
  • 1 κιλό ‏ζάχαρη
  • 1 ‏ξυλάκι κανέλα
  • 1 κάψουλα ‏βανιλλίνης
  • 1 ‏λεμόνι

Εκτέλεση

1

Γεμίζετε μια κατσαρόλα μεγάλη με αρκετό νερό. Αφήνετε το νερό να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τα κάστανα. Τα βράζετε για περίπου 10 – 12 λεπτά. Βγάζετε την φλούδα τους και το εσωτερικό ινώδες φλούδι με προσοχή (διαλύονται εύκολα).

2

Τα βάζετε πάλι σε καθαρό νερό και τα βράζετε ανάλογα με το πόσο σκληρά θέλετε να είναι στο γλυκό, ελέγχετε διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν ως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα ρίχνουμε σε τρυπητό.

3

Βάζετε 2 φλυτζάνια νερό μαζί με την ζάχαρή σας και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Κατόπιν αδειάζετε τα κάστανα πάλι μέσα στη κατσαρόλα και προσθέτετε το μισό ξύλο κανέλας. Εάν θέλετε να έχει πιο έντονη γεύση κανέλας, προσθέτετε επιπλέον.

4

Στύβετε το λεμόνι, προσθέτετε την βανίλια και βράζετε εκ νέου για 15 λεπτά περίπου. Βγάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε σκεπασμένη για μία ημέρα. Κατόπιν βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μία, δύο βράσεις.

5

Κάνετε το ίδιο πράγμα για τις επόμενες 2 ημέρες, δηλαδή βράζετε μέχρι να πάρει μία, δύο βράσεις. Την τελευταία μέρα αυτής της διαδικασίας μοιράζετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα!

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου