Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δήμαρχος Κορινθίων Υψηλό το ιικό φορτίο – Παιδιά οι περισσότεροι ασθενείς

Δήμαρχος Κορινθίων Υψηλό το ιικό φορτίο – Παιδιά οι περισσότεροι ασθενείς

Καμπανάκι» στην Κορινθία από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων – «Παιδιά οι περισσότεροι ασθενείς», λέει στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος – Ποιο είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων στο νομό

Μπορεί το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον – σχετικά με την πορεία της πανδημίας – να έχει επικεντρωθεί στα νησιά και στο Λεκανοπέδιο, όμως αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, και η Κορινθία παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Ο λόγος οφείλεται στο γεγονός ότι: «τα περισσότερα κρούσματα αφορούν παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του Λυκείου».

Ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι το γεγονός ότι ο εμβολιασμένος πληθυσμός δεν ξεπερνάει το 40% οπότε αν ο ιός μεταφερθεί σε ανεμβολίαστους γονείς τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος της χθεσινής επίσκεψης του υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα στην περιοχή όπου συζήτησε με της Αρχές για την ενίσχυση της συνεργασίας και τον συντονισμό των δράσεων για την επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Ο δήμος της επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει μια πιο στοχευμένη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό αλλά και θα ενισχύσει δράσεις όπως την παροχή δωρεάν self test σε δομές, όπως επίσης και δωρεάν rapid test σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να περιοριστεί η πανδημία», υπογράμμισε  ο δήμαρχος Κορίνθου, κ. Βασίλης Νανόπουλος.

πηγή-Newsbomb.gr

About Μαρία Νικολοπούλου