Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ανάγνωση της απόφασης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ανάγνωση της απόφασης

 

Έναρξη της 454ης ημέρας 11:22 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

(…)
Πρ: Ξεκινάμε με την υπόθεση του Φύσσα. Ρουπακιάς: Oι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ανθρωποκτονία με πρόθεση [αναφέρει τις κατηγορίες] και το δικαστήριο τον κηρύσει ένοχο για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται. Λοιπόν. Άγγος. Αναφορικά με τη συνέργεια, όλα τα ονόματα αφορούν τη συνέργεια εις βάρος του Παύλου Φύσσα. Άγγος: ένοχος. Αγιοβλασίτης ένοχος, Δήμου ένοχος, Καζαντζόγλου ένοχος, Καλαρίτης ένοχος, Μιχάλαρος ένοχος Πατέλης ένοχος, Σαντοριναίος αθώος λόγω αμφιβολιών, Τσακανίκας αθώος λόγω αμφιβολιών, Τσορβάς Ν. & Αθ. ένοχοι, Καλαρίτης ένοχος [Σχετικά με την υπόθεση Φύσσα, όλοι ένοχοι εκτός από Σαντοριναίο, Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών]. Ο Άγγος αθώος για τα 3 μαχαίρια, ένοχος για το ένα, Μιχάλαρος ένοχος για το ένα μαχαίρι, Σαντοριναίος, ένοχος για όπλο και πυρομαχικά, Τσακανίκας αθώος γιατί αυτό που βρέθηκε ήταν αεροβόλο. Καζαντζόγλου ένοχος για τις φωτοβολίδες.

Πρ: Στην υπόθεση των Αιγυπτίων. Η πραξη που αποδίδεται είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κρίνονται: Αγριογιάννης ένοχος, Μαρίας ένοχος, Παπαδόπουλος ένοχος […] [Όλοι ένοχοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ]. Αποδίδεται επίσης διατάραξη οικιακής ειρήνης, παύθηκε οριστικά η ποινική δίωξη. Επίσης για διακεκριμένη φθορά και αυτή παύθηκε οριστικά η ποινική δίωξη.

 

Πρ: Προχωρούμε στην επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Το δικαστήριο κρίνει να μετατραπεί η κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, κατά Πουλικόγιαννη, Ζύμαρη και Πουντίδη. Όλοι ένοχοι. Για τους λοιπούς παθόντες [μετατροπή σε κατηγορία της] απλής σωματικής βλάβης και να παύσει η δίωξη. Στους ίδιους αποδίδεται, Αντωνακόπουλο κλπ, διατάραξη οικιακής, παύεται οριστικά η ποινική δίωξη.

Παράνομη οπλοχρησία [υπόθεση ΠΑΜΕ] και οι 4 κηρύσσονται ένοχοι. Διακεκριμένη φθορά, παύεται οριστικά η ποινική δίωξη. Αποδίδεται επίσης κακόβουλη βλασφημία, αθώοι επειδή καταργήθηκε το άρθρο Π.Κ. Παράνομη οπλοφορία, πράξη που παύεται οριστικά η ποινική δίωξη. Εκτός από τις 3 υποθέσεις αυτές έχουμε και άλλες αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται σε άλλα προσωπα στον Μπαρέκα παράνομη οπλοκατοχή ειναι όπλο και κηρύσσεται ένοχος.

Στον Παππά παρανομη οπλοκατοχή για τη σιδερογροθιά ενοχος, στην Πόπορη για παράνομη οπλοκατοχή αθώα, για 1 γκλομπ, για φυσίγγια για αστυνομ. ραβδο […] ένοχη όλων των λοιπών και για έναν κάλυκα με ενδείξεις 89 με ενεργό μη πυροδοτημένο. Η Θεώνη Σκαρπέλη για οπλοκατοχή ενοχη για τα φυσιγγια που βρεθηκαν ο Στέφας για την οπλοκατοχή αθώος για 2 μεταλλικές λάμες για πτυσσ. μαχαίρι και για τα φυσίγγια τα κυνηγετικά, ένοχος για σιδερογροθιά, σπαθί και μεταλλ. αντικ. σε σχήμα αστεριού. Ο Χίλιος, παρανομη οπλοκατοχη, αθώος για ρεπλικα και ένοχος για πιστόλι, φυσίγγια και 3 ηλεκτρικους εκκενωτές. Παράβαση 456/76 για φωτοβολιδες, Πόπορη ένοχη, Λαγός ένοχος ομοίως και ο Στέφας για την ίδια παράβαση. Αποδιδεται στις Σκαρπέλη και Μικελάτου η κατηγορία της ψευδορκιας, τώρα ψευδούς καταθεσης, Για τη Σκαρπέλη αθώα λόγω αμφιβολιών, Μικελάτου ένοχη. Μίχος και Χίλιος για ναρκωτικά παύει η ποινικη διωξη.

Το θέμα ανανεώνεται διαρκώς 

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου