Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δείτε φωτορεπορτάζ από την απεργιακή συγκέντρωση στην Κόρινθο

Δείτε φωτορεπορτάζ  από την απεργιακή συγκέντρωση στην Κόρινθο

Πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 10 Ιούνη στην Κόρινθο.

Δείτε απόσπασμα της κεντρικής ομιλίας:

Το νέο νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση πρέπει να συναντήσει την αντίσταση όλων μας. Οδηγεί μέχρι και σε 12 ώρες δουλειά, καταργεί τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία και «βάζει στον γύψο» το απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.Η λεγόμενη διευθέτηση χρόνου, φέρνει ανατροπές δικαιωμάτων για την κατάκτηση των οποίων δόθηκαν σκληροί αγώνες.

Η δεκάωρη εργασία είναι παράγοντας φθοράς του οργανισμού που δεν αναπληρώνεται με ρεπό στο μέλλον. Δεν ισοφαρίζεται η πρόωρη φθορά, οι ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία μας. Πρόσφατη έρευνα του ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Οι 55 ή και παραπάνω ώρες εργασίας αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για βαριές/ανθυγιεινές εργασίες. Για την αντιστάθμιση με ρεπό, οι γιατροί και υγειονομικοί των νοσοκομείων έχουν πείρα. Εκατοντάδες, χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό.

Πρόκειται για εργαλείο που θα αξιοποιήσει η εργοδοσία ακόμα και οι επιχειρηματίες της υγείας που θα μπορέσουν να επιβάλλουν εντατικοποίηση που σε συνδυασμό με τις ατομικές συμβάσεις και την ανεργία συμπληρώνουν την άσχημη εικόνα που δημιουργείται για την εργασιακή ζωή των έργαζόμενων

Δείτε στιγμιότυπα από την  συγκέντρωση στην Κόρινθο

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου