Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εγκαίνια του θεάτρου Παντελής Ζερβός στο Λουτράκι – Την βραδιά παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας σε πλήθος κόσμου

Εγκαίνια του θεάτρου Παντελής Ζερβός στο Λουτράκι – Την βραδιά παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας σε πλήθος κόσμου

Με πλήθος κόσμου και υπό το φως της πανσελήνου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου, ανοιχτού θεάτρου ”Παντελής Ζερβός“, το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023 στο Πάρκο Δεξαμενής Λουτρακίου.

Η δημοτική αρχή Γιώργου Γκιώνη, ολοκλήρωσε και παρέδωσε προς χρήση ένα έργο που οραματίστηκε από την αρχή της θητείας της, το 2014 και σχεδιάστηκε από τον Αρχιτέκτονα του Δημου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Μιλτιάδη Παπαδημητρόπουλο.

Το νέο Θέατρο “Παντελής Ζερβός” είναι η ελάχιστη ένδειξη τιμής της κοινωνίας του Λουτρακίου και της δημοτικής Αρχής για την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση του κορυφαίου Έλληνα ηθοποιού του θεάτρου και του κινηματογράφου, του Παντελή Ζερβού, που είχε γεννηθεί στην Περαχώρα και αγάπησε τόσο το Λουτράκι και τους ανθρώπους του.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β’ βαθμού, πρώην Δήμαρχοι, αιρετοί, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και θεσμών, καθώς και στρατιωτικές αρχές.

Αμέσως μετά, ακολουθεί η συναυλία ”Με πανσέληνο στη γειτονιά των αγγέλων” από τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, της μικτής Χορωδίας Λουτρακίου και μια πλειάδα καλλιτεχνών από τον τόπο. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που καλλιτέχνες του τόπου ενώνουν τις φωνές και τις μελωδίες τους και συμπράττουν για μια ξεχωριστή συναυλία.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου 810 θέσεων και η αρχιτεκτονική του γραμμή είναι στα πρότυπα του αρχείου Ελληνικού θεάτρου. Εμπνευσμένο από το Αρχαίο Βουλευτήριο του Άργους, έργου του Πολυκλείτου, στην κλίμακα και το ύφος, το υπαίθριο θέατρο προσφέρει στους επισκέπτες του τέλεια ακουστική και απρόσκοπτη θέαση.

Το έργο προϋπολογισμού 632.669,96€ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2018, στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2018» και από πόρους του Δήμου.

Η μελέτη αποκατάστασης του υφιστάμενου χώρου εκπονήθηκε από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

About Μαρία Νικολοπούλου