Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εκλογές: Τέσσερις υπουργοί προετοιμάζονται & δεν το κρύβουν (ονόματα)

Εκλογές: Τέσσερις υπουργοί προετοιμάζονται & δεν το κρύβουν (ονόματα)

 

Τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης που, παρότι ο πρωθυπουργός το διαψεύδει, λένε ότι προετοιμάζονται για Εκλογές, «καρφώνει» η στήλη Βηματοδότης του Βήματος.

Πρόκειται για τους:

-Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

-Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

-Αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση και

-Υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιάννη Τσακίρη.

Μάλιστα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχουν και άλλοι υπουργοί που προετοιμάζονται για Εκλογές, αλλά, προς το παρόν,

δεν τους κατονομάζει.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια στήλη πριν μερικές ημέρες έγραφε ότι υπουργοί όχι μόνο προετοιμάζονται αλλά ζητούν και εκλογές!

Το αποκάλυψε η aftodioikisi.gr

Να σημειωθεί ότι σε ρεπορτάζ της στις 22 Δεκεμβρίου, η aftodioikisi.gr έγραφε ότι:

Το βασικό σενάριο στο Μαξίμου λέει Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, μιας και θα είναι διπλές (σ.σ. οι πρώτες με απλή και οι δεύτερες με ενισχυμένη).

Ωστόσο αυτό το σενάριο προϋποθέτει μια καλή τουριστική περίοδο. Υπενθυμίζεται το 2019 η Ελλάδα υποδέχθηκε σχεδόν 31,3 εκ. τουρίστες, μόνιμους κατοίκους άλλων χωρών («Μη Κάτοικοι»), και εισέπραξε σχεδόν 17,8 δισ. ευρώ. Ενώ τα αντίστοιχα μεγέθη για το πρώτο εννεάμηνο του 2020 ήταν: 6, 1 εκατ. τουρίστες και 3,5 δισ. ευρώ έσοδα. Δηλαδή, πλήρης κατάρρευση!

Από την στιγμή που ο στόχος του 30% τουριστικού τζίρου για το 2020 σε σχέση με το 2019, σε καμία περίπτωση, δεν επετεύχθη (σ.σ. ήταν στο 19,6%),

με τα σημερινά δεδομένα, θεωρείται πολύ δύσκολο έως απίθανο να επιτευχθεί ο στόχος του 50-60% (σ.σ. 9-10,5 δισ. ευρώ) για το 2021.

«Ανοσία της αγέλης» και ελπίδα για … πούλημα

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία εκδοχή του σεναρίου των εκλογών προκρίνει το Μάϊο ή το πολύ τον Ιούνιο. Αν όλα πάνε καλά με το εμβόλιο, τότε θεωρείται ότι θα έχει επιτευχθεί σε ένα μεγάλο βαθμό, η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης». Άρα από υγειονομικής πλευράς, οι κάλπες θα μπορούν να στηθούν (σχεδόν) άφοβα. Και να μην «καούν», όπως αυτές του Σεπτεμβρίου του 2019.

Με αυτό τον τρόπο και με την βοήθεια των ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα», στο Μαξίμου θεωρούν ότι θα καταφέρουν να «πουλήσουν» ελπίδα για:

-Πολύ καλή τουριστική περίοδο που αναμένεται.

-Ανάπτυξη που έρχεται,

ώστε, δεδομένης και της κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ να κερδίσει με σχετική ευκολία τις Εκλογές.

Εκλογικός ανασχηματισμός

Και αμέσως μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου η ιστοσελίδα συνέχιζε:

Εκλογές δείχνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Εκλογές που,  προγραμματίζεται, λογο πανδημίας , να διεξαχθούν Μάιο, Ιούνιο.

Κι αυτό γιατί ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η ενίσχυση του (εκλογικού) υπουργείου Εσωτερικών,

 

«Τι άλλο μπορεί να σημαίνει, παρά εκλογές, η αντικατάσταση του δίδυμου Θεοδωρικάκου, Λιβάνιου από αυτό του Βορίδη, Πέτσα, δηλαδή, ενός ισχυρού πολιτικού προσώπου και ενός στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού;», αναρωτιόταν έμπειρος κοινοβουλευτικός της ΝΔ, με τον οποίο συνομίλησε η aftodioikisi.gr.

Ακόμη δύο χαρακτηριστικά που δείχνουν Εκλογές

Όμως, Εκλογές δείχνουν και ακόμη δύο  χαρακτηριστικά του νέου ανασχηματισμού:

-Το στοπ στα ανοίγματα στην κεντροαριστερά και στους εξωκοινοβουλευτικούς, και η επιστροφή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

-Η αναβολή της τακτοποίησης «εκκρεμοτήτων» του Κ. Μητσοτάκη και του Μαξίμου με υπουργούς που έχουν ισχυρά κομματικά ερείσματα. Όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης και Βασίλης Κικίλιας. Όπως τονίζει έτερος, κυβερνητικός αυτός, «γαλάζιος» παράγοντας στην aftodioikisi.gr: «Ο πρωθυπουργός πολύ θα ήθελε να ΄κοντύνει’, ακόμη και να απομακρύνει από την κυβέρνηση πρόσωπα τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικό εσωκομματικό στρατόπεδο από εκείνον και έχουν έντονες αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν είναι η ώρα. Αυτή θα έρθει μετά τις εκλογές», προσθέτει.

 Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου