Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου: Άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων επιχειρήσεων από τον κυκλώνα «Ζορμπά» στον νομό Κορινθίας.

Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου:  Άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων επιχειρήσεων από τον κυκλώνα «Ζορμπά» στον νομό Κορινθίας.

Θέμα: Άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων
επιχειρήσεων από τον κυκλώνα «Ζορμπά» στον νομό Κορινθίας.

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό Κορινθίας και ιδιαίτερα τις περιοχές των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας, στις οποίες δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις που ανήκουν στους Εμπορικούς Συλλόγους- μέλη μας στις συγκεκριμένες περιοχές, οι πληγές που προκλήθηκαν είναι σημαντικές και θα επουλωθούν μετά από καιρό. Λόγω των ζημιών πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται αντιμέτωπες με πολλά οικονομικά προβλήματα που δεν είχαν υπολογίσει αλλά και με προβλήματα υποδομών που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους.
Για τους λόγους αυτούς σαν Ομοσπονδία παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στην λήψη άμεσων μέτρων υπέρ των πληγεισών επιχειρήσεων για τουλάχιστον 1 μήνα, όπως:

• Αναστολή των φορολογικών καταβολών των επιχειρήσεων (ΦΠΑ – ΕΝΦΙΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων).
• Αναστολή δόσεων του φόρου εισοδήματος και των δόσεων ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο.
• Αναστολή καταβολής των τρεχουσών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ.
• Αναστολή των πάσης φύσεως πλειστηριασμών.
• Ρύθμιση καταβολής οφειλών στη ΔΕΗ.
• Ρύθμιση καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών από δάνεια προς τις Τράπεζες.

Παράλληλα με τα ανωτέρω, ενώ αρκετοί συνάδελφοι των συγκεκριμένων περιοχών έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις οφειλών προς τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, δεν έχουν ενημερωθεί τα ΚΕΑΟ, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποδεσμευτεί οι λογαριασμοί των συναδέλφων ώστε να μπορούν να τους κινήσουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα επισκευών των επιχειρήσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω και για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των εμπορικών επιχειρήσεων των πληγέντων περιοχών του νομού Κορινθίας, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση εφαρμογή των προτάσεών μας που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τις τοπικές αγορές.

About Μαρία Νικολοπούλου