Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ενα δυσώδες παρασκήνιο για την εκλογή στην αρχηγία της Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη. με υπονοούμενα για εκλογική νοθεία στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναφέρει άρθρο του Μ. Κοττάκη.

Ενα δυσώδες παρασκήνιο για την εκλογή στην αρχηγία της Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη. με υπονοούμενα για εκλογική νοθεία στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναφέρει άρθρο του Μ. Κοττάκη.

Σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια αξιολόγησης των ειδήσεων, το πιο σημαντικό σημερινό θέμα είναι τα όσα αναφέρονται στο σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο της “Εστίας” σε ένα άρθρο που φέρει την υπογραφή του διευθυντή της εφημερίδας, του Μανώλη Κοττάκη.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Υπάρχει μεθόδευση από τον όμιλο ΜΜΕ του Γ. Φιλιππάκη να προσπαθήσει να ρίξει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταφέρνοντας “χτυπήματα κάτω από την ζώνη”; 
Κι αυτό γιατί όσα αναφέρει στο κείμενο του ο Μ. Κοττάκης μπορεί να είναι άκρως ενδιαφέροντα αλλά δεν είναι αποκαλύψεις που αφορούν θέματα της επικαιρότητας, αλλά αφορούν υποθέσεις που είχαν κρατηθεί στο “ψυγείο”, για να παρουσιαστούν στην χρονική περίοδο που εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες.

Αν και ποτέ δεν μπορεί να είσαι κατηγορηματικός για την βασιμότητα των όσων υπονοούνται σε δημοσιεύματα, τα οποία σου δίνουν την αίσθηση ότι αν συγκεκριμενοποιηθούν και τεκμηριωθούν θα φέρουν τα πάνω -κάτω στην πολιτική ζωή (στον βούρκο της αστικής πολιτικής ζωής πολλά δημοσιεύματα που έδιναν την αίσθηση ότι θα είναι αφετηρία συγκλονιστικών αποκαλύψεων, αποδείχτηκαν “φωτοβολίδες”), το σημερινό δημοσίευμα του διευθυντής της “Εστίας” είναι άκρως ενδιαφέρον. Αφήνει να εννοηθεί ότι έχει στην διάθεση του “χαρτιά και ντοκουμέντα” για να επιβεβαιώσει τα όσα γράφει γενικά και τηλεγραφικά.

Το θέμα έχει να κάνει με τις εσωκομματικές εκλογές στην Ν.Δ και τις μεθοδεύσεις που υπήρξαν ώστε να εκλεγεί αρχηγός της ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Εδώ να θυμίσουμε το σχετικό σκηνικό που είχε διαδραματιστεί.
Ο πρώτος γύρος των εκλογών γίνεται στις 20 Δεκέμβρη του 2015 μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων (Κυριάκος Μητσοτάκης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης). Τα αποτελέσματα φέρνουν ξεκάθαρο νικητή τον Μεϊμαράκη που συγκέντρωσε το 39,80% των ψήφων έναντι 28,50% του Μητσοτάκη. Επειδή κανείς δεν συγκέντρωσε το 50% των ψήφων έγινε δεύτερος γύρος εκλογών στις 10 Γενάρη 2016, όπως προβλέπει το καταστατικό της Ν.Δ.

Ολοι οι πολιτικοί αναλυτές είχαν σίγουρη την επικράτηση του Β. Μεϊμαράκη. Μάλιστα ο έγκυρος Γιώργος Δελαστίκ έγραφε: “Κατά 11 και πλέον μονάδες υπερτέρησε ο καραμανλικός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης του ακραία νεοφιλελεύθερου υποψηφίου για την ίδια θέση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλα δείχνουν ότι ο εκπρόσωπος του εξτρεμιστικού νεοφιλελευθερισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού που αυτός συνεπάγεται, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πιθανότατο να έχει την τύχη της αδελφής του, Ντάρας Μπακογιάννη, όταν προ εξαετίας, στα τέλη Νοεμβρίου του 2009, ηττήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά στη μάχη για την προεδρία της ΝΔ“.

Οταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, όλοι έπεσαν από τα σύννεφα. Οι πάντες αιφνιδιάστηκαν, με τον εκλογικό θρίαμβο του Κούλη που εκλέχτηκε αρχηγός της Ν.Δ συγκεντρώνοντας το 52,43% των ψήφων έναντι του 47,57% του Μεϊμαράκη.

Είχαν ακουστεί αρκετοί ψίθυροι τότε, αλλά κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ερχεται σήμερα ο Μ. Κοττάκης και μας παρουσιάζει ένα δυσώδες παρασκήνιο που κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι περιλαμβάνει. Και μόνο τα άτομα που εμπλέκονται -σύμφωνα με το δημοσίευμα- (τραπεζίτης, ο γεννήτορας του Κούληυψηλόβαθμος Αμερικανός διπλωμάτηςδύο επιχειρηματίες καναλάρχες ….) μαζί με τα υπονοούμενα που αφήνονται να εννοηθούν για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που είχε αναλάβει να συγκεντρώσει τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, μας κάνουν να υποθέτουμε πολλά και διάφορα. Από εξαγορές και τρομοκρατία των ψηφοφόρων, μέχρι νοθεία των αποτελεσμάτων.

Επειδή όμως δεν είμαστε και χθεσινοί δεν μπορεί να αποκλείσουμε την ύπαρξη ενός εκβιασμού του ομίλου Φιλιππάκη προς την κυβέρνηση. 

Μαντικό κληρονομικό χάρισμα δεν έχουμε. Αν αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το παρακάτω κείμενο να είναι εγκεφαλικό κατασκεύασμα του Μ. Κοττάκη, τότε έχουμε δυο ενδεχόμενα. (Το ενδεχόμενο να προσφύγει ο πρωθυπουργός σε πρόωρες εκλογές για να στερήσει την δυνατότητα στον Μεσσήνιο πολιτικό να προχωρήσει στην δημιουργία πολιτικού κόμματος και να λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές, όπως γράφει ο τίτλος του άρθρου, δεν το εκτιμούμε τόσο πιθανόν).

Η άποψη μας είναι η εξής:

‘Η ο Α. Σαμαρά έκανε κομπρεμί με το εκδοτικό συγκρότημα και θα υπάρξουν αποκαλύψεις που θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, ή υπάρχει εκβιασμός σε βάρος του Μητσοτάκη, τα αποτελέσματα του οποίου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. 

Αυτή είναι η δικιά μας αίσθηση. Παραθέτουμε το άρθρο που αναφέραμε για να καταλήξετε εσείς στα δικά σας συμπεράσματα:

 

Το παρασκήνιο της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2016 δεν έχει γραφτεί ακόμη. Και θα αργήσει ενδεχομένως, καθώς οι βασικοί πρωταγωνιστές και πρωτοστάτες της υποστηρίξεώς του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μιλήσουν. 

Δεν θα μιλήσει σίγουρα ο τραπεζίτης που διέθεσε το call center της τράπεζάς του για να στηθεί εκεί το στρατηγείο του Πρωθυπουργού, από το όποιο εγίνοντο δεκάδες τηλέφωνα προς τα μέλη του κόμματος.

Δεν θα μιλήσει ο υψηλόβαθμος Αμερικανός διπλωμάτης που παρότρυνε τον υπερφιλόδοξο πολιτικό να κατέλθει υποψήφιος αρχηγός, προκειμένου να σπάσει το καραμανλικό μπλοκ σε συγκεκριμένη περιοχή, πράγμα το όποιο επετεύχθη.

Δεν θα μιλήσουν οι δύο επιχειρηματίες καναλάρχες οι οποίοι αμέσως μετά τον πρώτο γύρο, όταν είδαν ότι η επιλογή τους απέτυχε, ερώτησαν τότε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ποιόν να στηρίξουν, και εκείνος μέσω αντιπροσώπου, υπέδειξε τον κύριο Μητσοτάκη. 

Δεν θα μιλήσουν τα κορυφαία στελέχη τού ΠΑΣΟΚ που ενέγραψαν μαζικά 10.000 μέλη τού κόμματός τους στην Νέα Δημοκρατία υπέρ του κυρίου Μητσοτάκη. (Μόνον ο κύριος Βενιζέλος άφησε πρόσφατα μία αιχμή).

Δεν θα μιλήσουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που ανέλαβαν την έκδοση των αποτελεσμάτων, ούτε η πρώτη του Νοεμβρίου που τίναξε στον αέρα τις εκλογές όταν ο Μεϊμαράκης προηγείτο με 50 τοις έκατό, ούτε η δεύτερη του Ίανουαρίου η οποία στο παρελθόν είχε συλληφθεί να παρακολουθεί τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

Δεν θα μιλήσει βεβαίως, γιατί από εκεί που βρίσκεται δεν μπορεί, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε τα μαγικά του στην τελική ευθεία και αδρανοποίησε κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικά του παιδιά, που επιθυμούσαν συγκεκριμένη εξέλιξη.

Κάποτε θα μάθουμε γιατί έγινε λευκή απεργία και από ποιους, την τελευταία εβδομάδα.

* Υπάρχει όμως κάποιος που μπορεί να μιλήσει, αν δεν άρχισε να μιλάει. Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, ο όποιος τότε προς έκπληξιν όλων των πολιτικών του φίλων κινητοποίησε τις δυνάμεις του σε όλη την επικράτεια υπέρ της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου