Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΕΟΠΥΥ: Ανάσα για χιλιάδες καρκινοπαθείς – Ακτινοθεραπεία χωρίς γραφειοκρατία

ΕΟΠΥΥ: Ανάσα για χιλιάδες καρκινοπαθείς – Ακτινοθεραπεία χωρίς γραφειοκρατία

Το πράσινο φως ώστε να πραγματοποιούνται ακτινοθεραπείες υψηλής ακρίβειας (Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική – Ακτινοθεραπεία) χωρίς γραφειοκρατία έδωσε το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα με απόφαση του ΕΟΠΥΥ καθορίστηκαν τα κριτήρια βάση των οποίων για συγκεκριμένες μορφές καρκίνου δεν θα απαιτείται η έγκριση από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο.

 

 Γιατροί – Υγεια

Προβλήματα Υγείας λόγω καθυστερήσεων

Να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια χιλιάδες ογκολογικοί πάσχοντες ήταν σε αναμονή μέχρι να συνεδριάσουν οι απαραίτητες επιτροπές και να δώσουν έγκριση για να πραγματοποιηθούν οι εξιδεικευμένες θεραπείες. Οι καθυστερήσεις αυτές όμως προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα υγείας στους καρκινοπαθείς, αφού τις περισσότερες φορές οι αργοπορίες έφερναν και αύξηση των όγκων μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία της Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής – Ακτινοθεραπείας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη έπειτα από έγκριση που έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενώ προηγήθηκε εισήγηση της επιστημονικής Επιτροπής του ΕΟΠΥΥ για τον καθορισμό Κλινικών Ενδείξεων Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής – Ακτινοθεραπείας. Η Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική ΚΝΣ (Stereotactic Radiosurgery – SRS) είναι η ακτινοθεραπευτική τεχνική που συνδυάζει υψηλό βαθμό ακρίβειας στη στόχευση ενός απεικονιστικά περιγεγραμμένου στόχου, με τη χορήγηση υψηλής δόσης σύμμορφης εξωτερικής ακτινοβολίας σε μία (1) εφάπαξ συνεδρία ή με τη μορφή κλασματοποιημένων δόσεων, όταν απαιτούνται, μέχρι 5 συνεδρίες.

fimotro.gr

About Μαρία Νικολοπούλου