Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Επιθεώρηση Εργασίας: Ανασφάλιστη η άτυχη εργαζόμενη στο Ξυλόκαστρο -Πρόστιμο στο δήμο

Επιθεώρηση Εργασίας: Ανασφάλιστη η άτυχη εργαζόμενη στο Ξυλόκαστρο -Πρόστιμο στο δήμο

Πρόστιμο 10.500 ευρώ για αδήλωτη εργασία επιβλήθηκε στη δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου από την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεώρησης Εργασίας για την άτυχη εργαζόμενη που έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας.

Αξιόπιστες πηγές σημείωσαν μάλιστα ότι κινούνται ταυτόχρονα διαδικασίες για την επιβολή ανάλογων προστίμων και για τους άλλους δύο εργαζόμενους που , όπως είχε αποκαλύψει η επίσης δούλευαν ανασφάλιστοι στο μοιραίο απορριμματοφόρο την μέρα του τραγικού εργατικού δυστυχήματος που συνέβη στις 8 Ιανουαρίου.

Πρόστιμα και παρέμβαση εισαγγελέα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Επιθεωρητές των Εργασιακών Σχέσεων που έσπευσαν για έλεγχο στο Ξυλόκαστρο μετά το τραγικό συμβάν διαπίστωσαν «παράνομη απασχόλησης της εργαζόμενης» αφού δεν ήταν καταχωρημένη στο σύστημα «Εργάνη συνέταξαν σχετικό πόρισμά, προχώρησαν στην επιβολή προστίμων, έγγραφο που ανάρτησαν στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΠΑΠΥΡΟΣ», προκειμένου να λάβει γνώση και ο δήμος.

Παράλληλα όπως ανέφεραν στην aftodioikisi.gr, στελέχη της υπηρεσίας, το πόρισμα μαζί με όλα τα στοιχεία θα παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να κινήσει σχετική έρευνα αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις κάτω από τις οποίες εργαζόταν η άτυχη γυναίκα, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Την ίδια στιγμή πηγές του υπουργείου Εργασίας, κάνουν λόγο «για διαδικασία προσλήψεων εκ’ των υστέρων» σχολιάζοντας τις κινήσεις του δημάρχου Ξυλοκάστρου να κινήσει διαδικασίες προσλήψεων σε μεταγενέστερο χρόνο, τόσο της άτυχης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, όσο και των υπόλοιπων εργαζόμενων.

Οι «μηχανορραφίες» του δημάρχου Ξυλοκάστρου

Υπενθυμίζουμε ότι αποκαλυπτικά έγγραφα που έφερε στο φως στης δημοσιότητας, η aftodioikisi.gr, δείχνουν ότι η άτυχη εργαζόμενη καθαριότητας στο δήμο Ξυλοκάστρου όχι μόνο δούλευε ανασφάλιστη – την ώρα που άφησε την τελευταία της πνοή αλλά η δημοτική αρχή (σ.σ. η οποία υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα!!!), ξεπερνώντας κάθε όριο αντεργατικών και κυνικών πρακτικών προχώρησε σε «μετά θάνατον πρόσληψη» της προκειμένου να συσκοτίσει τις συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος!!!

Κάτι που ανακάλυψε η Επιθεώρηση Εργασίας γι΄ αυτό και επέβαλε το συγκεκριμένο πρόστιμο σε ότι αφορά την νεκρή γυναίκα και κίνησε διαδικασίες και για τους άλλους δύο επίσης ανασφάλιστους εργαζόμενους. 

Οι αποκαλύψεις «γκρεμίζουν» τα αφήγημα του Δημάρχου

Τα συγκεκριμένα στοιχεία από τις πηγές της Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας:

aftodioikisi.gr

About Μαρία Νικολοπούλου