Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Επική κωλοτούμπα Τσιόδρα: Από πολέμιος…υπερασπιστής της θεωρίας της ανοσίας της αγέλης

Επική κωλοτούμπα Τσιόδρα: Από πολέμιος…υπερασπιστής της θεωρίας της ανοσίας της αγέλης

Με την ανοσία της αγέλης, η οποία θα επιτευχθεί με εμβολιασμό, έκθεση στον κοροναϊό ή συνδυασμό και των δύο, θα κλείσει ο κύκλος της πανδημίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον επιδημιολόγο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρο Λύτρα.

Στο άρθρο τους, το οποίο δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Scandinavian Journal of Public Health» οι δύο επιστήμονες τονίζουν πως η ανοσία αγέλης έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή ως η «αποτυχημένη στρατηγική» που εφαρμόστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν η χώρα κάνει στροφή στο lockdown.

Όπως αναφέρουν, η διαμάχη που ακολούθησε, έχει «δηλητηριάσει» τον επιστημονικό αυτόν όρο: πρόκειται για μία κατάσταση, κατά την οποία ο αριθμός των ατόμων που έχουν ανοσία σε ένα παθογόνο είναι τόσο μεγάλος, που αυτό δεν βρίσκει έδαφος να διασπαρεί και σταδιακά εξαφανίζεται.

«Στην πραγματικότητα, η ανοσία αγέλης αποτελεί τον μοναδικό τρόπο να οδηγηθούμε στο τελικό στάδιο της CoViD-19», τονίζουν οι επιστήμονες, όπως αναφέρει το iatronet.gr.

 Γιατροί – Υγεια

Τι έλεγε ο κ. Τσιόδρας τον Μάρτιο και τον Απρίλη;;

Ότι όσοι εφαρμόζουν την θεωρία της αγέλης , δολοφονούν τις ευπαθείς ομάδες. Όσες κυβερνήσεις επέλεγαν τότε να μην προχωρήσουν σε γενικευμένο lockdown ήταν απαράδεκτοί, επικίνδυνοι, κα τα ίδια έλεγαν οι τυφλοί χειροκροτητές τους.

Και επειδή τα έλεγαν τότε, πολλοί υιοθετήσαμε τη παραπάνω λογική. Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε σήμερα ότι οι νεκροί και οι νοσηλευόμενοι από το δεύτερο κύμα της πανδημίας αποτελούν μεγάλες απώλειες, αλλά ο κύριος Τσίοδρας και η επιτροπή των “ειδικών” κατάντησαν τυφλοί υπηρέτες της κυβέρνησης που βέβαια για οικονομικούς λόγους αποκλείουν νέο γενικευμένο Lock down.

 

About Μαρία Νικολοπούλου