Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εργοδότες εκβιάζουν για επιστροφή δώρου Χριστουγέννων

Εργοδότες εκβιάζουν για επιστροφή δώρου Χριστουγέννων

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν “δώρο “το νόμιμο δώρο τους στους εκβιαστές εργοδότες τους .

«Είναι δεκάδες οι καταγγελίες νέων εργαζομένων, ιδιαίτερα από τον κλάδο του επισιτισμού, τα delivery κ.λπ., που με απειλές και εκβιασμούς καλούνται να επιστρέψουν στον εργοδότη το δώρο Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Αφήνει χιλιάδες εργαζομένους και ανέργους απροστάτευτους, τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου, φονικότερου κύματος της πανδημίας, με αρκετούς να βρίσκονται με μειωμένο ή και μηδενικό εισόδημα και με την πλειοψηφία των ανέργων να αφήνονται στην τύχη τους, να κάνουν δηλαδή Χριστούγεννα με άδεια τσέπη.

Ο 14ος μισθός – δώρο Χριστουγέννων είναι κατάκτηση των εργαζομένων. Προέρχεται από τη δουλειά των εργαζομένων και αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο για να καλύψουν τις “τρύπες” από τα χρέη και τους ατέλειωτους φόρους που τους επιβάλλουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Είναι μια “ανάσα” για να κάνουν πιο αξιοπρεπείς και ανθρώπινες γιορτές.

 

Η κυβέρνηση απαιτείται  να εξασφαλίσει έκτακτο επίδομα για τους ανέργους, τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Εδώ και τώρα:

  • Να δοθεί στο ακέραιο και μέχρι 21 Δεκέμβρη το δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
  • Να δοθεί το έκτακτο επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους, για να μπορέσουν να κάνουν αξιοπρεπώς γιορτές.
  • Να μπει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Κανένας εργαζόμενος να μην επιστρέψει τον 14ο μισθό του στον εργοδότη του.

Κανένας μόνος του απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας! .

About Μαρία Νικολοπούλου