Εύκολη, γρήγορη και φυσικά πεντανόστιμη συνταγή!
Υλικά συνταγής
- 2 μεγάλα ή 3 μέτρια στήθη κοτόπουλου κομμένα σε φιλετάκια
- αλάτι – πιπέρι
- αλεύρι (για το αλεύρωμα του κοτόπουλου)
- ελαιόλαδο
- 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες ή μικρά “baby” ολόκληρα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
- 2 κουτιά των 200 ml κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά
Tα καλύτερα Κρεοπωλεία
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε σε μικρές φέτες – κομμάτια πάχους 1,5 εκατοστών το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνετε και το αλευρώνετε. Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, τινάζετε από το πολύ αλεύρι από τις φέτες κοτόπουλου και τις σοτάρετε για ½ λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε μεγάλο πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα σκόρδα και λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για περίπου 1 λ επιπλέον.
- Μεταφέρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου στη κατσαρόλα, ανακινείτε τη κατσαρόλα, ή ανακατεύετε απαλά, και μόλις ζεσταθούν “σβήνετε” το φαγητό σας με το κρασί και το ξύδι. Το αφήνετε 1-2 λ να «αναπνεύσει»και στη συνέχεια πασπαλίζετε το μοσχοκάρυδο και δοκιμάζετε το αλατοπίπερο.
- Ρίχνετε τόσο νερό όσο να σκεπάζει το φαγητό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας, σε μέτρια φωτιά, για 25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Μην το παραβράσετε και χάσει τους ζωμούς τους.
- Όταν είναι έτοιμο [*] ρίχνετε στη κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος, αφήνετε μέχρι να πάρει βράση και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό με ρύζι basmatti και πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον μοσχοκάρυδο.
[*] Αν έχει μείνει πολύ νερό και η σάλτσα είναι αραιή, μπορείτε να τη πήξετε με λίγο corn flour ή αλεύρι το οποίο θα έχετε αραιώσει σε λίγη κρύα κρέμα γάλακτος πριν τη βάλετε στη κατσαρόλα.
Πηγή: sintayes.gr