Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η αποστομωτική απάντηση ενός νέου στην Ελληνική κυβέρνηση : «Εμείς φταίμε, λοιπόν»

Η αποστομωτική απάντηση ενός νέου στην Ελληνική κυβέρνηση : «Εμείς φταίμε, λοιπόν»

Μετά την ξεκάθαρη στοχοποίηση της νέας γενιάς από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, ένας νέος άνθρωπος απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με μία μακροσκελή ανάρτηση στα social media.

Ένα μήνυμα διαμαρτυρίας ενός νέου ανθρώπου, μετά το σποτάκι που δημοσιεύτηκε από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και καθιστά υπεύθυνη για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, τη νεολαία.

Ο ίδιος απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μετακύλησε τις ευθύνες της κυβέρνησης στους νέους της χώρας και παραθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά.

Αναλυτικά το μήνυμά του αναφέρει:

«Κοιτάξτε παιδιά. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο.

Αν ληφθεί υπόψη ότι (και) η νέα γενιά έμεινε σπίτι καθ’ όλη την περίοδο της καραντίνας και υπέδειξε μια άριστη στάση κοινωνική ευθύνης.

Φταίει.

Φταίει η νέα γενιά, που η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο που όλοι μαζί κερδίσαμε απέναντι στον αόρατο εχθρό του κορονοϊού.

Φταίει η νέα γενιά, που για να πάει 2-3 μέρες διακοπές, αναγκάστηκε να μπει σε πλοία με 80% πληρότητα.

Φταίει η νέα γενιά, που θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε μαζικά προληπτικά test.

Φταίμε εμείς οι νέοι και οι νέες, που δεν έγιναν προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και δεν αγοράσαμε μοριακούς αναλυτές και test.

Φυσικά και φταίμε, που αντί αυτών των μέτρων ενάντια στον Covid-19, δόθηκαν 20.000.000 στα κανάλια, ετοιμάζεται άλλο πακέτο στήριξης και ήρθε, επίσης, το σχέδιο Πισσαρίδη.

Εμείς φταίμε, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη, που όπως λέτε, είμαστε ανέμελοι λόγω της ηλικίας μας, που ονομάσατε τη χώρα Covid-19 free zone και υποχωρήσατε στην πίεση της γερμανικής TUI.

Δε ζητάμε, όμως, να μας κατανοήσετε. Δεν ξέρετε τι είναι να είσαι νέος, και να βουτάς από τη μία οικονομική κρίση στην άλλη. Να μην μπορείς να φύγεις από το σπίτι σου, γιατί είσαι εγκλωβισμένος στην εργασιακή φτώχεια και την ανασφάλεια και να έρχεται και μια πανδημία, να βάζει για ακόμα μια φορά φρένο στα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς.

Αυτά εσείς κ. Μητσοτάκη δεν τα γνωρίζετε, γιατί εάν τα γνωρίζατε, δε θα επιχειρούσατε να καταστήσατε τη νέα γενιά αυτού του τόπου εσωτερικό εχθρό στα μάτια της κοινωνίας.

Εσείς φταίτε, αλλά φταίμε και εμείς πράγματι. Φταίμε που σας ανεχόμαστε εσάς, που μονίμως πετάτε την μπάλα στην εξέδρα.

Φταίμε, και ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα λάθη μας»

About Μαρία Νικολοπούλου