Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η «επιταγή έκπληξη» του καλοκαιριού, ως προεκλογικό χαρτί διαρκείας

Η «επιταγή έκπληξη» του καλοκαιριού, ως προεκλογικό χαρτί διαρκείας

Είπαμε, εμείς δε μασάμε, έχουμε κάνει την πρόβλεψη ότι θα έχουμε εκλογές το Μάιο του 23 – μπορεί να πέσουμε έξω – δεν είμαστε από αυτούς που υποστηρίζουν οτι «τα είχαμε γράψει όλα».

Το ρεπορτάζ μου μετά απο πολύ στενό μαρκάρισμα – λέει οτι ο Μητσοτάκης δεν έχει τις πρόωρες εκλογές σε προτεραιότητα. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι στο φουλ οι προεκλογικές μηχανές στη «Νέα Δημοκρατία» αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αν εξαιρέσει κανείς τα εθνικά θέματα που όταν βρίσκονται σε ένταση βολεύουν την εκάστοτε κυβέρνηση, -άσχετα αν δεν είναι και πολύ λογικό να καταφεύγεις εν μέσω κρίσης σε κάλπες – στην οικονομία κρίνονται οι εκλογές.

Το καλοκαίρι φαίνεται καλό παρά τις δυσκολίες και θα είναι και καλά τα έσοδα. Αυτό λένε δίνει δυνατότητα στην κυβέρνηση να προβεί σε παροχές προεκλογικού χαρακτήρα και ότι κάτσει.

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζουν λέει «επιταγή έκπληξη» μέσα στον Ιούλιο ή Αύγουστο κατά το πρότυπο αυτής που δόθηκε το Πάσχα. Κάνα τετρακοσάρι λένε οτι θα είναι και θα δοθεί με κάποια κριτήρια για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια κυρίως τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Μπορεί εγώ να μην το πιστεύω, αλλά αν το ‘χουνε σκεφτεί έτσι με την επιταγή στο στόμα πάνω από την κάλπη θα πάνε αρκετοί ψηφοφόροι. Τώρα, τι θα ρίξουν μέσα δεν ξέρω. Την επιταγή πάντως, αποκλείεται!

pontiki.gr

About Μαρία Νικολοπούλου