Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η κατανάλωση του 80% των θερμίδων πριν τη 1 μ.μ. το μυστικό για την αποφυγή του διαβήτη τύπου 2;

Η κατανάλωση του 80% των θερμίδων πριν τη 1 μ.μ. το μυστικό για την αποφυγή του διαβήτη τύπου 2;

Σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας, η κατανάλωση του μεγαλύτερου μέρους των θερμίδων τις πρώτες 6-8 ώρες τις ημέρας μπορεί να αποτρέψει τον διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές στρατολόγησαν 10 άτομα με προδιαβήτη και παχυσαρκία και τους υπέβαλλαν σε ειδικό πρόγραμμα διατροφής που περιλάμβανε κατανάλωση του 80% των ημερήσιων θερμίδων πριν τη 1 το μεσημέρι. Οι υπόλοιπες θερμίδες καταναλώνονταν μέσω ενός μικρού γεύματος αργότερα μέσα στην ημέρα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το πρόγραμμα βελτίωσε τις διακυμάνσεις του σακχάρου και μείωσε το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η γλυκόζη του αίματος παρέμενε σε υψηλότερα επίπεδα από το φυσιολογικό.

Παρόλο που η έρευνα ανέδειξε τη θετική επίδραση της διαλειμματικής νηστείας σε παχύσαρκους ασθενείς με προδιαβήτη, η ενδοκρινολόγος και ιδρύτρια του ομώνυμου Κέντρου για την Ιατρική Ακριβείας & την Υγεία, Δρ. Florence Comite, επισημαίνει ότι “οποιοδήποτε πρόγραμμα νηστείας ή περιορισμού των θερμίδων θα μπορούσε να μειώσει απότομα το σάκχαρο του αίματος σε επικίνδυνα επίπεδα σε κάποια άτομα, προκαλώντας κόπωση, τρέμουλο ή ακόμη και λιποθυμία”.

Για το λόγο αυτό, η ενδοκρινολόγος και επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής στο ιατρικό Κέντρο Irving του Πανεπιστημίου Columbia, Δρ. Jaqueline Lonier, προτείνει στους ασθενείς να συμβουλεύονται το γιατρό ή το διατροφολόγο τους πριν να προβούν σε σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειές τους.

ΠΗΓΗ: Healthline

About Μαρία Νικολοπούλου