Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η μοσχαρόσουπα των Αγγέλων

Η μοσχαρόσουπα των Αγγέλων

Τι πιο ωραίο από μια λαχταριστή σουπίτσα να μας κρατάει ζεστούς το χειμώνα?! Έξτρα θρεπτική και βιταμινούχα αυτή η μοσχαρόσουπα μας δίνει όλη την ενέργεια και τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά! Την σουπίτσα αυτή την ονόμασα «…των Aγγέλων» γιατί είναι τόσο νόστιμη που μοιάζει αγγελικά πλασμένη! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε! Καλά μαγειρέματα!

Μοσχαρόσουπα
Μοσχαρόσουπα των Αγγέλων

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

Μοσχαρόσουπα υλικά

Μοσχαρόσουπα υλικά

Τσιγαρίζουμε το κρέας
Τσιγαρίζουμε το κρέας
Ρίχνουμε ντομάτα και σέλινο
Βγάζουμε το κρέας και τα λαχανικά και βάζουμε το κριθαράκι

Μοσχαρόσουπα

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

 

Μοσχαρόσουπα

Μερίδες: 6 | Προετοιμασία: 10’’ | Ψήσιμο: 2 – 2,5 ώρες

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μερίδες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα μισοφέγγαρα
  • 2 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
  • 2-3 κολοκυθάκια χοντροκομμένα
  • 2-3 καρότα χοντροκομμένα
  • 2 πατάτες χοντροκομμένες
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους
  • ½ κρασοπότηρο κριθαράκι
  • ½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο όσο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας
  • Αλάτι / Πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Ξεκινάμε πλένοντας το κρέας μας και κατόπιν το σκουπίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε όλα μας τα υλικά και τα κόβουμε χοντροκομμένα όπως τις φωτογραφίες.
  2. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μόλις ασπρίσουν ρίχνουμε μέσα το κρέας και το τσιγαρίζουμε καλά απ’όλες τις πλευρές.
  3. Κατόπιν ρίχνουμε την ντομάτα που την έχουμε περάσει από τον τρίφτη και περίπου 1,5 λίτρο νερό να σκεπάζει το κρέας και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μετά ρίχνουμε το σέλινο και χαμηλώνουμε την φωτιά αφήνοντάς το να σιγοβράσει για 1,5 ώρα.
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα καροτάκια, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τον χυμό λεμονιού, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο μισό και μόλις πάρει μια βράση κατεβάζουμε πάλι την θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 45 λεπτά.
  5. Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, βγάζουμε όλα τα στερεά υλικά από την κατσαρόλα για να μείνει μόνο το ζουμί τους. Κατόπιν ρίχνουμε το κριθαράκι στο ζουμί και ανεβάζουμε πάλι την θερμοκρασία στο μισό. Το αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να ψηθεί το κριθαράκι ανακατεύοντας συχνά γιατί το κριθαράκι τείνει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
  6. Σερβίρουμε με φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι και φετούλα. Καλοφάγωτο!

 

Παρατηρήσεις:

Εμένα μου αρέσει να τρώω την σουπίτσα και να έχω ξεχωριστά το κρέας και τα λαχανικά και έτσι και το σερβίρω. Αλλά αν εσείς προτιμάτε, εφόσον ψηθεί το κριθαράκι, ενώνετε όλα τα υλικά μαζί.

Καλή επιτυχία!

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου