Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η πλατεία ήταν γεμάτη – Δεν έπιασε το μέτρο με τα κλειστά περίπτερα το βράδυ του Σαββάτου

Η πλατεία ήταν γεμάτη – Δεν έπιασε το μέτρο με τα κλειστά περίπτερα το βράδυ του Σαββάτου

Ένα μέτρο που ούτως ή άλλως έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από την πρώτη στιγμή για τη λογική αλλά και την αποτελεσματικότητα που θα έχει, δεν φάνηκε να πιάνει τόπο στο ξεκίνημα της εφαρμογής του, ήτοι χθες βράδυ. Μπορεί, δηλαδή, τα περίπτερα, τα ψιλικατζίδικα και οι κάβες να έκλεισαν τα μεσάνυχτα, εντούτοις σε τουλάχιστον τρεις πλατείες της Αθήνας παρατηρήθηκε συνωστισμός, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι πολύς κόσμος υπήρχε και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Εκεί που σίγουρα, λοιπόν, δεν είχε επιτυχία το μέτρο ήταν στη Νέα Σμύρνη, στο Παγκράτι, στα Εξάρχεια και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, στο Μοναστηράκι.

Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στη Βαρνάβα και στον Άγιο Νικόλαο και στο κέντρο η παρουσία του κόσμου μετά τις 00.00 δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι αν κάποιος θέλει, μπορεί να αγοράσει αλκοόλ και στις 23.50.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετοί αναφέρουν ότι πολύς κόσμος παρέμεινε μετά τα μεσάνυχτα και στην Πανόρμου, Ητονίζοντας μάλιστα κάτι το οποίο ενδεχομένως αυτοί που αποφάσισαν να επιβάλουν το συγκεκριμένο μέτρο να μην το σκέφτηκαν. Όσο πλησίαζε η ώρα για να κλείσουν τα περίπτερα, τόσο περισσότερος κόσμος συνωστιζόταν σε αυτά για να ψωνίσει…

Το αξιοπερίεργο, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, είναι ότι σε καμία από αυτές τις τρεις πλατείες δεν πέρασε περιπολικό για να ζητήσει από τον κόσμο να απομακρυνθεί. Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ, σε πρώτο στάδιο η αστυνομία θα ζητά απομάκρυνση από τα μεγάφωνα και αν οι παρευρισκόμενοι δεν συμμορφώνονται, θα επιβάλλει πρόστιμα ύψους 150 ευρώ ανά άτομο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο.

altsantiri.gr

About Μαρία Νικολοπούλου