Όσοι έχουν δοκιμάσει αυτήν την μακαρονάδα , τους έχει μείνει αξέχαστη
Πανεύκολη, γευστική, απολαυστική, η μακαρονάδα θαλασσινών, γνωστή και ως «Φρούτα της θάλασσας
ΥΛΙΚΑ
● 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
● ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 2 κ.σ.)
● αλάτι
● πιπέρι
● 2 σκ. σκόρδο
● ½ κίτρινη πιπεριά τσίλι
● ½ πράσινη πιπεριά τσίλι
● ½ πορτοκαλί πιπεριά τσίλι
● 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
● 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
● 50 γρ. μπράντυ
● 4 μεσαίες τομάτες, τριμμένες
● 100 γρ. μύδια με το κέλυφος
● 100 γρ. κυδώνια με το κέλυφος
● 1 κύβο κότας maggi
● 100 γρ. σουρίμι
● χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
● αλάτι
● πιπέρι
● ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνοτα φύλλα
● 250 γρ. λιγκουίνι βρασμένα
Για το σερβίρισμα:
● ελαιόλαδο
● φέτες λάιμ
● αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.
- Βάλτε τις γαρίδες σας στον πάγκο και ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίξτε τις στο καυτό τηγάνι.
- Αφήστε τις 2 λεπτά να πάρουν χρώμα και γυρίστε τις από την άλλη πλευρά. Αφήστε τις για άλλα 1-2 λεπτά και αφαιρέστε τις από το τηγάνι.
- Ρίξτε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στοίδιο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ρίξτε το στο τηγάνι.
- Κόψτε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και ρίξτε τις στο τηγάνι.
- Ψιλοκόψτε το τζίντζερ και προσθέστε το στο τηγάνι.
- Ανακατέψτε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
- Σβήστε με το μπράντυ.
- Προσθέστε τις τριμμένες τομάτεςκαι αφήστε τις για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα μύδια και τα κυδώνια.
- Χαμηλώστε τη φωτιά, καπακώστε και περιμένετε 4-5 λεπτά να ανοίξουν τα όστρακα.
- Παράλληλα, κόψτε το σουρίμι σε μικρά κυβάκια του 1 εκ.
- Ψιλοκόψτε 1-2 πιπεριές και πάρτε το ξύσμα από το λάιμ.
- Βγάλτε το καπάκι και προσθέστε τον κύβο κότας Maggi.
- Ανακατέψτε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και μόλις λιώσει προσθέστε το σουρίμι, το ξύσμα λάιμ, τις πιπεριές, τον χυμό από 2 λάιμ, τις γαρίδες και τέλος τα λιγκουίνι.
- Κόψτε τον κόλιανδρο με τα χέρια σας και ρίξτε τον στο τηγάνι.
- Ανακατέψτε και σερβίρετε στο πιάτο.
- Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο, κυδωνάτες φέτες από 1 λάιμ και λίγο αλάτι.