Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Θες σαν τρελή γλυκό αλλά δεν κάνει; 3 τρόποι θα σε κάνουν να πεις ΟΧΙ στο λεπτό

Θες σαν τρελή γλυκό αλλά δεν κάνει; 3 τρόποι θα σε κάνουν να πεις ΟΧΙ στο λεπτό

Απέφυγε να φας το γλυκό στο ψυγείο σου με έναν από αυτούς τους τρεις τρόπους.

Λαχταριστά γλυκά, η αδυναμία των περισσοτέρων μας. Άλλες δείχνουμε αυτοσυγκράτηση και άλλες υποκύπτουμε στον γλυκό πειρασμό. Η ζάχαρη δυστυχώς έχει αποδειχθεί πως έχει εθιστικές ιδιότητες κι ενώ καταναλώνοντας ένα γλυκό  νιώθουμε ευδαιμονία, καλό είναι να τα λαμβάνουμε με μέτρο.

Μπορούμε να αποφύγουμε αυτόν τον πειρασμό; Σύμφωνα με το womansworld.com, υπάρχουν μερικοί αποδεδειγμένοι τρόποι για να κρατήσουμε μακριά αυτές τις ενοχλητικές λιγούρες. Ακολουθούν 3 στρατηγικές που υποστηρίζονται από την επιστήμη για να σταματήσει η λαχτάρα για ζάχαρη κι έτσι να εστιάσουμε στην απόλαυση πιο υγιεινών τροφών.

ταρτάκια

1. Φόρεσε κάτι σε ροζ

Φόρεσε ένα ροζ φουλάρι, ζακέτα ή κάλτσες και μπορεί να διαπιστώσεις ότι περιορίζεις τη λαχτάρα σου για ζάχαρη χωρίς να προσπαθήσεις. Μια μελέτη στο περιοδικό Frontiers in Nutrition διαπίστωσε ότι όταν οι συμμετέχοντες έλαβαν ροζ στοματικό διάλλυμα, έτρεχαν πιο γρήγορα και απολάμβαναν το τρέξιμο τους περισσότερο από εκείνους στους οποίους δόθηκε ένα άχρωμο στοματικό διάλλυμα που όμως είχε την ίδια γεύση. Οι συγγραφείς της μελέτης παρατήρησαν ότι το αποτέλεσμα της «καλής αίσθησης» του ροζ στοματικού διαλλύματος μπορεί να οφείλεται στους συσχετισμούς του χρώματος με τη γλυκύτητα. Με άλλα λόγια, η γλυκιά και αναζωογονητική εμφάνιση του ροζ μπορεί να σου δώσει «υψηλό επίπεδο ζάχαρης» χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσεις πραγματική ζάχαρη.

2. Μύρισε ένα πορτοκάλι

Εάν τα τρουφάκια σε «φωνάζουν», πάρε ένα πορτοκάλι και πάρε μια αργή, βαθιά εισπνοή. Κάτι τέτοιο μπορεί να μειώσει γρήγορα τη λαχτάρα. Έρευνα στις Διατροφικές Συμπεριφορές διαπίστωσε ότι ορισμένα άτομα που μύρισαν ένα πορτοκάλι (που αναφέρεται ως «σύνθημα τροφής που ταιριάζει με τη διατροφή») έτρωγαν λιγότερη σοκολάτα μετά από αυτή την έκθεση. Επιπλέον, το άρωμα του αιθέριου ελαίου πορτοκαλιού έχει αποδειχθεί ότι βοηθά μερικούς ανθρώπους να τρέχουν πιο γρήγορα και να βελτιώνουν τη λειτουργία των πνευμόνων τους, επομένως τα εσπεριδοειδή μπορεί να βοηθήσουν τα επίπεδα ενέργειας σου.

κομμάτι τούρτας

3. Για να μην επιστρέψουν οι λιγούρες… Παίξε ένα γρήγορο παιχνίδι

Παίξε ένα παιχνίδι στο τηλέφωνο σου. Μια μελέτη στο περιοδικό Addictive Behaviors διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έπαιξαν ένα παιχνίδι (σε αυτή την περίπτωση, Tetris) στα τηλέφωνα τους ανέφεραν λιγότερη λαχτάρα για ναρκωτικά (αλκοόλ, νικοτίνη, καφεΐνη), φαγητό και ποτό και ορισμένες δραστηριότητες. Η εστίαση που δίνεις στο να παίξεις ένα παιχνίδι μπορεί να είναι μια αποτελεσματική μορφή απόσπασης της προσοχής από τους πόθους. Τα παιχνίδια μέσω τηλεφώνου μπορεί επίσης να προκαλέσουν αύξηση των επιπέδων ντοπαμίνης σου, όπως και η ζάχαρη  έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.

dikaiologitika.gr

About Μαρία Νικολοπούλου