Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Σε ανησυχία οι κάτοικοι κάθε βράδυ λόγω περίεργου ήχου – Δεν βρίσκουν τι είναι

Θεσσαλονίκη: Σε ανησυχία οι κάτοικοι κάθε βράδυ λόγω περίεργου ήχου – Δεν βρίσκουν τι είναι

Oι πολίτες κάλεσαν για αυτοψία τον δήμο Παύλου Μελά, την ΕΥΑΘ και ομάδα πανεπιστημιακών του τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ

Ανεξήγητος παραμένει ένας εκκωφαντικός θόρυβος που αναστατώνει τις βραδινές ώρες τους κατοίκους στα Μετέωρα Πολίχνης, στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο ThessToday.gr, πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

Λόγω της ανησυχίας που προκλήθηκε, οι πολίτες κάλεσαν για αυτοψία τον δήμο Παύλου Μελά, την ΕΥΑΘ και ομάδα πανεπιστημιακών του τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ.

Ωστόσο, από την ΕΥΑΘ δεν μπόρεσαν να βρουν εξήγηση ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις, είναι πως δεν οφείλεται ούτε στο δίκτυο του νερού ούτε στη λειτουργία του υδραγωγείου.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Βασίλης Μέλφος επισκέφθηκε το σημείο το βράδυ της Παρασκευής, 14 Ιανουαρίου και απέκλεισε το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και του αντιπροέδρου της Ένωσης Πολιτών «Μετέωρα», Νίκου Παπαδόπουλου, ο ήχος ενδεχομένως να οφείλεται σε τεχνικά έργα της περιοχής χωρίς να αποκλείουν ωστόσο και τα γεωλογικά φαινόμενα.

Οι κάτοικοι βγαίνουν τα βράδια έξω και κάνουν μόνοι τους έρευνες στην περιοχή.

Δείτε τα βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου με έδρα το άλσος Μετεώρων «Φίλοι του Δάσους» με την καταγραφή του θορύβου:

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου