Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ιδέες διακόσμησης για καλή τύχη

Ιδέες διακόσμησης για καλή τύχη

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας και το μέρος που μας βοηθά να χαλαρώσουμε έπειτα από μια κουραστική ημέρα. Είναι όμως και ένας χώρος από τον οποίο μπορούμε να αντλήσουμε θετική ενέργεια για να εξασφαλίσουμε επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής μας. Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Σύμφωνα με τους κανόνες του feng shui, η σωστή διακόσμηση του σπιτιού είναι μέγιστης σημασίας για να έρθει καλή τύχη στην καθημερινότητά σας και να οδηγήσει σε προσωπική και επαγγελματική ευημερία. Παρακάτω, σας έχουμε μερικές εύκολες ιδέες διακόσμησης για να προσελκύσετε καλύτερη τύχη στην ζωή σας.

Ιδέες διακόσμησης για να φέρετε καλύτερη τύχη στο σπίτι σας

Επιλέξτε χαρούμενα και “τυχερά” χρώματα

ιδέες διακόσμησηςιδέες διακόσμησηςιδέες διακόσμησης

Σε καμία περίπτωση οι επιφάνειες του σπιτιού δεν θα πρέπει να είναι βαμμένες με σκούρα χρώματα τα οποία παγιδεύουν τις κακόβουλες σκέψεις και την αρνητική ενέργεια στον προσωπικό σας χώρο. Αντίθετα, επιλέξτε φωτεινά χρώματα ή, ακόμα καλύτερα, αποχρώσεις από τις χρωματικές παλέτες που θεωρούνται τυχερές. Για παράδειγμα, το κόκκινο, το ροζ, το πράσινο, το μπλε και το ανοιχτό γκρι θεωρείται πως προσελκύουν την καλή τύχη στην υγεία, τα χρήματα, τον έρωτα και την εργασία.

 

Επενδύστε στα φυτά εσωτερικού χώρου και τα λουλούδια

ιδέες διακόσμησης

ιδέες διακόσμησης

ιδέες διακόσμησης

Ένας από τους βασικούς κανόνες του feng shui είναι πως δεν πρέπει ποτέ να διακοσμούμε τον χώρο μας με ψεύτικα λουλούδια.  Αντίθετα, τα φρέσκα άνθη από τον κήπο σε ζωηρά χρώματα λέγεται πως θα κάνουν και την τύχη σας να ανθίσει. Επιλέξτε φωτεινά χρώματα και φροντίστε να τα ποτίζετε συχνά, να απομακρύνετε τα ξερά φύλλα και τα αγκάθια για να επιτρέπετε στην θετική ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα.

Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένα φυτά που θεωρούνται ιδιαίτερα τυχερά. Τα μπονσάι, τα μπαμπού, ο πόθος, η λεβάντα, η ορχιδέα, ο ευκάλυπτος όχι μόνο προσδίδουν χρώμα και ομορφιά στην διακόσμηση του σπιτιού σας αλλά θεωρούνται και ένας σίγουρος τρόπος για να προσελκύσετε την τύχη στην ζωή σας.

 

Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα

ιδέες διακόσμησης

ιδέες διακόσμησης

ιδέες διακόσμησης

Μια από τις πιο εύκολες συμβουλές feng shui που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε δεν σας καλεί να αλλάξετε τα χρώματα στο χώρο σας ούτε να αγοράσετε καινούργια πράγματα. Αυτό που σας προτρέπει να κάνετε είναι κάτι πολύ πιο απλό: Ένα καλό ξεκαθάρισμα! Πετάξτε άχρηστα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε και απλώς πιάνουν χώρο γύρω σας, τακτοποιήστε τις ντουλάπες, τα ράφια και τα συρτάρια σας σε κάθε δωμάτιο και κρατήστε την διακόσμησή σας μίνιμαλ.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως το σπίτι μας αντικατοπτρίζει τον εσωτερικό μας κόσμο και την κατάσταση που επικρατεί στην ζωή μας και σίγουρα ένας ακατάστατος χώρος σημαίνει πως και η καθημερινότητά σου είναι σε αταξία. Ένας καλά τακτοποιημένος χώρος απαλλαγμένος από άχρηστα αντικείμενα αφήνει χώρο για να μας επισκεφτεί η καλή τύχη.

 

Δημιουργήστε ένα μπολ με φρούτα

ιδέες διακόσμησηςιδέες διακόσμησης

ιδέες διακόσμησης

Ένας επίσης απλός τρόπος να κάνετε την τύχη να σας “χτυπήσει την πόρτα” είναι να τοποθετήσετε ένα μπολ με φρούτα σε κάποιο από τα τραπέζια του σπιτιού σας. Συγκεκριμένα, τα εσπεριδοειδή, τα ρόδια και τα σταφύλια προσελκύουν την γονιμότητα, την σεξουαλική υγεία, την αφθονία, τον πλούτο και την γενική ευημερία.

Τυχερά σύμβολα 

ιδέες διακόσμησης

ιδέες διακόσμησης

ιδέες διακόσμησης

Σύμφωνα με το feng shui υπάρχουν και ορισμένα σύμβολα και διακοσμητικά τα οποία μπορούν να φέρουν τύχη. Για παράδειγμα, ο ελέφαντας συμβολίζει την μητρότητα, την γονιμότητα, την τύχη και την σοφία. Η χελώνα όπως και το πέταλο αλόγου θεωρείται ότι προστατεύει το σπίτι ενώ τα γουρουνάκια λέγεται πως φέρνουν καλή τύχη.

ediva.gr

About Μαρία Νικολοπούλου