Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ισχυρός σεισμός 5,9R στην Κρήτη: Ένας νεκρός και 9 τραυματίες

Ισχυρός σεισμός 5,9R στην Κρήτη: Ένας νεκρός και  9 τραυματίες

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ: – Οι δύο υπέστησαν κατάγματα

Μετά τον ισχυρό σεισμό κάτοικοι εγκλωβίστηκαν σε κτίρια που κατέρρευσαν

Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες από τον σεισμό στην Κρήτη μετά το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στο Ηράκλειο.

O νεκρός άνδρας ανασύρθηκε ανασύρθηκε από τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ ο εργάτης που είχε καταπλακωθεί από τη στέγη που κατέρρευσε από τον σεισμό στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία έξω από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τους εννέα τραυματίες οι επτά είναι ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας, ενώ οι δύο φέρουν κατάγματα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος, ο οποίος είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Μέχρι στιγμής, στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός. Κάποιοι πολίτες, για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

 

About Μαρία Νικολοπούλου