Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Και ο παραλογισμός επελαύνει, αγέρωχος

Και ο παραλογισμός επελαύνει, αγέρωχος
“Ολα τα δάχτυλα ίσα δεν είναι, κι όλοι να τρώνε δίκιο δεν είναι” τραγουδούσε ο Λουκιανός, στα “Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας'”.

Παραφραζόμενοι οι στίχοι του Νεγρεπόντη σε “όλα τα δάχτυλα ίσα δεν είναι, κι όλοι να ζήσουν δίκιο δεν είναι” θα λέγαμε πως συνοψίζουν την ασκούμενη πολιτική της “Παλαιόθεν Οικογενειοκρατείας”, στους καιρούς της πανδημίας.

Σούπερ ουαου γκόμενοι, με υπέρκομψες συζυγους, πλαισιωμένοι από σύγχρονες Αντουανέτες και άριστους απογόνους πολίτικων ακρίδων και φασιστικών καταβολών, παίρνουν μέτρα- κουνώντας το δάχτυλο πάντα- με στόχο των αφανισμό των “πλεμπαίων”.

Χωρίς καμιά οχύρωση του Ε.Σ.Υ., ανοίγουν σύνορα, ανοίγουν μπιτσόμπαρα και χώρους για τα “ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα”

Λίαν συντόμως, ανοίγουν και τα σχολεία. Χωρίς οργάνωση, χωρίς σχέδιο, χωρίς προστασία καμιά. Και ο παραλογισμός επελαύνει, αγέρωχος. Ετσι, σε μια αίθουσα 50 τ.μ -στην καλύτερη των περιπτώσεων θα κληθούν να διαβιούν για 6 ώρες, ημερησίως, 26 άτομα ( 25 παιδιά και 1 παιδαγωγός) !!!
Σημειωτέον ότι  σε ένα εμπορικό κατάστημα αναλόγων διαστάσεων, το ανώτερο επιτρεπτό όριο είναι 7 άτομα, (Πελάτες και προσωπικό μαζί) ,

Παιδιά 4χρονα, 5χρονα, εξάχρονα, που ξαφνικά –ανατρέποντας όλους τους νόμους της φύσης-διαθέτουν εξαιρετική ωριμότητα ,σύμφωνα με τους “επαΐοντες”, και ως εκ τούτου θα λειτουργούν ρομποτικά, τηρώντας επακριβώς, όλους τους κανόνες υγιεινός (διαρκή και σωστή χρήση μάσκας, αποφυγή συγχνωτισμού και αλληλεπίδρασης με συνομήλικους, συνεχούς απολύμανσης των χεριών κ.λπ, κ.λπ) 

Κατόπιν, θα επιστρέφουν στο οικογενειακό περιβάλλον, – όπου πιθανόν να υπάρχουν και ευάλωτα άτομα,- άσπιλα και αμόλυντα από ιικό φορτίο. (!!!)

Αυτά τα αξιοθαύμαστα θα συμβούν στα δημόσια σχολεία. Εκεί που φοιτούν τα παιδιά της τάξης μας. Σχολεία, που οι γόνοι των “αρίστων'”, ούτε απ’ έξω δεν θα περάσουν

Σχολεία μιας χώρας που με την “υπόγεια ταβέρνα” του Βαρναλη, μοιαζει...
Με θαμώνες- πολίτες “μοιραίους και άβουλους αντάμα, να προσμένουν, ίσως, κάποιο θαύμα”

Υ.Γ. Και για να μην “αδικήσουμε” κανέναν, μια αναφορά στους ”πεφωτισμένους”, γονείς και μη, που με μια όψιμη “αγωνιστικότητα”  δημιούργησαν το “κίνημα” ενάντια στις μάσκες. Κι είναι αυτοί, που αδιάφοροι και αμέτοχοι παρακολουθούσαν τόσα χρόνια τα πάντα γύρω τους να διαλύονται…. Εργατικές κατακτήσεις, δημόσια υγεία και παιδεία…
Μα τώρα , πήραν τα “λάβαρα” και ξεσηκώθηκαν ενάντια στη χρήση μάσκας!!!
Μπράβο και εύγε, άξια τέκνα της πατρίδας…

πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου