Κάντε τη διαφορά και φτιάξτε αυτά τα κανελόνια με κιμά και μελιτζάνα! Σίγουρα έχει λίγη δουλειά παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο συνδυασμός κιμά, ντομάτας, τυριού κρέμα και μελιτζάνας, είναι απίθανος
Υλικά Συνταγής
- 16 κανελόνια
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 400 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή κονκασέ)
- 1 μελιτζάνα (κομμένη σε μικρά καρέ)
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
-
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 400 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες φρέσκες ή κονκασέ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για τη μπεσαμέλ γιαουρτιού
- 50 γραμ. βούτυρο
- 50 γραμ. αλεύρι
- 500 ml γάλα φρέσκο
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
Περισσότερα εδώΕκτέλεση
Για τα κανελόνια με κιμά και μελιτζάνα, βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας για 5΄.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5΄. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Για τη μπεσαμέλ με τυρί κρέμα
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ και λίγο λίγο ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την κρέμα για λίγα λεπτά να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα τυριού και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35΄ στους 180οC στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.
argiro.gr