Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Στα θύματα ρίχνει την ευθύνη η εταιρεία – Συνδικάτο Οικοδόμων: Θα έπρεπε να ντρέπονται

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Στα θύματα ρίχνει την ευθύνη η εταιρεία – Συνδικάτο Οικοδόμων: Θα έπρεπε να ντρέπονται

Στα ίδια τα θύματα πάει να ρίξει την ευθύνη, χωρίς ίχνος ντροπής η εταιρεία ΑΒΑΞ, η οποία είχε αναλάβει το έργο της γέφυρας που κατέρρευσε σήμερα στην Πάτρα, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον δέκα.

Η εταιρεία, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, παραδέχθηκε ότι σήμερα «εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας», παρά το γεγονός πως ήταν Κυριακή και επικρατούσε καύσωνας. Ωστόσο, υποστηρίζει πως «μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν». 

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Με τις πλάτες της κυβέρνησης παρανομούν καθημερινά

Απαντώντας στην ανακοίνωση της εταιρείας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας σημειώνει:

«Θα έπρεπε να ντρέπονται οι εκπρόσωποι της εταιρείας ”ΑΒΑΞ”. Δεν σέβονται ούτε τη μνήμη νεκρών και τραυματιών, και πριν ακόμα ανασυρθούν όσοι είναι νεκροί στα συντρίμμια της γέφυρας προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Είναι γνωστό ότι παραβιάζουν τα ωράρια, τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δεν παίρνουν μέτρα ασφαλείας, δουλεύουν χωρίς άδεια. Γνωρίζουμε ότι έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης και των μηχανισμών της προκειμένου να παρανομούν καθημερινά και να σκοτώνουν καθημερινά τους εργάτες στους χώρους δουλειάς.

Μόλις προχτές η κυρία υφυπουργός περιόδευσε στα έργα της Πατρών Πύργου -που κατασκευάζουν οι συγκεκριμένες εταιρείες- δίνοντας τους τα εύσημα. Και σήμερα ήρθε εδώ προκειμένου να μην τους ξεφύγει η κατάσταση, επιβραβεύοντας για μια ακόμη φορά τις εταιρείες και την ΑΒΑΞ. Έχουν πολύ θράσος! Άλλωστε και ο κύριος Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, στις δηλώσεις του είπε ότι κακώς παρευρίσκονται στο χώρο οι οικοδόμοι και το Συνδικάτο, καλύπτοντας επί της ουσίας την εταιρεία.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας απαντάμε με παμπατραϊκή απεργία και απεργιακή συγκέντρωση, αύριο Δευτέρα 24 Ιούλη στις 09.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας».

Τρεις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την κατάρρευση της γέφυρας. Πρόκειται για τον υπεύθυνο του έργου και δύο χειριστές που την ώρα της πτώσης εργάζονταν στο σημείο. Από 902.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ: 

Η ΚΞ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7 στο 206Ο  χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούνταν από την ΑΒΑΞ Α.Ε. προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).
 
Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν, ένα από τα οποία θανάσιμα, από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.
 
Είμαστε συγκλονισμένοι από την τραγωδία και εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη στην οικογένεια του θύματος και τους τραυματίες.
 
Τα αίτια του συμβάντος θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε κάθε πληροφορία που διαθέτουμε και κάθε στοιχείο που θα μας ζητηθεί.

About Μαρία Νικολοπούλου