Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή – Τι λέει το κείμενο

Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή – Τι λέει το κείμενο

Την πρόταση υπογράφει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Ποιοι άλλοι θα την υπογράψουν

Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης. Αφορμή αποτέλεσε το δημοσίευμα του «Βήματος» περί παραποίησης των ενδοεπικοινωνιών τη νύχτα της τραγωδίας, στο έγκλημα που έγινε στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Ανδρουλάκη για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Επίσης, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

To KKE, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η μόνη «μομφή» που μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση είναι αυτή που καταθέτει το εργατικό-λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του.

Στο υπό κατάθεση κείμενο γίνεται αναφορά όχι μόνο στα Τέμπη, αλλά και σε θέματα κράτους δικαίου και την υπόθεση των emails της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ενδεικτικά, τονίζεται ότι «εγκληματική ολιγωρία και αδιαφορία της κυβέρνησης προστέθηκε και η ομοίως εγκληματική και μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και της δημιουργίας ενός πέπλου προστασίας συγκεκριμένων προσώπων».

«Η πρωτοφανής αυτή απαξίωση του κράτους δικαίου και των θεσμών από την Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η διακυβέρνηση της Χώρας δεν μπορεί να αφεθεί άλλο στα χέρια μιας Κυβέρνησης, η οποία συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της και που, στον βωμό της διατήρησης της εξουσίας και της προστασίας στελεχών της».

Το κείμενο υπογράφεται από τους 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτές, πάντως, αναμένεται να προστεθούν οι υπογραφές των 11 βουλευτών της Νέας Αριστεράς και οι 6 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ πιθανότατα να προστεθεί και κάποιος ανεξάρτητος βουλευτής.

Επίσης, η πρόταση θα έχει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας έχει ως εξής:

imerodromos .gr

About Μαρία Νικολοπούλου