Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κλειστά την Τρίτη τα εμπορικά καταστήματα – Πότε ξεκινούν οι εκπτώσειςειστά την Τρίτη τα εμπορικά καταστήματα – Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις

Κλειστά την Τρίτη τα εμπορικά καταστήματα – Πότε ξεκινούν οι εκπτώσειςειστά την Τρίτη τα εμπορικά καταστήματα – Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις

Κλειστά  την Τρίτη τα εμπορικά καταστήματα, τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Τα σούπερ μάρκετ που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα σήμερα είναι αυτά του ΑΒ Βασιλόπουλου και των Lidl, που θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Από αύριο Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα επανέρχονται στο κανονικό τους ωράριο.

Κλειστά την Τρίτη τα εμπορικά καταστήματα:

Συγκεκριμένα οι χειμερινές εκπτώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τις 8 Ιανουαρίου μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, τα καταστήματα προβλέπεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 έως τις 18:00.

Διαβάστε επίσης: 

Μελέτη Πολυτεχνείου για κόστος θέρμανσης – Οι πιο φθηνές λύσεις

 

 Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).
  • Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.

Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

About Μαρία Νικολοπούλου