Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κουβέρτες: Έτσι θα τις Πλύνετε και θα τις Αποθηκεύσετε Σωστά

Κουβέρτες: Έτσι θα τις Πλύνετε και θα τις Αποθηκεύσετε Σωστά
 • Μάθετε να τις πλένετε σωστά για να τις έχετε καθαρές τον επόμενο χειμώνα.
 • Δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσής τους.
 • Αν οι κουβέρτες σας σας κάνουν να φτερνίζεστε ή απλά έχει έρθει η ώρα να τις αποθηκεύσετε μέχρι τον επόμενο χειμώνα, τότε εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε τον πιο σωστό και ασφαλή τρόπο για να τις πλύνετε πριν τις βάλετε στην άκρη.

  Πλύσιμο κουβερτών Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε τις κουβέρτες σας είναι… στο χέρι. Σίγουρα μπορείτε να το κάνετε και στο πλυντήριο αλλά ο πιο ασφαλής τρόπος που θα σας χαρίσει αφράτες και απαλές κουβέρτες είναι να τις πλύνετε στο χέρι.

  Ξεκινήστε μουλιάζοντας τις κουβέρτες σας μια-μια για 15 λεπτά μέσα σε χλιαρό νερό στο οποίο έχετε ρίξει απορρυπαντικό. Για να το κάνετε αυτό βουλώστε την μπανιέρα σας ή χρησιμοποιήστε κάποια μεγάλη λεκάνη πλυσίματος. Ξεπλύνετε με κρύο νερό τουλάχιστον δύο φορές. Μην στραγγίσετε την κουβέρτα σας. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να μπείτε και εσείς μέσα στην μπανιέρα ή τη λεκάνη και να πατήσετε την κουβέρτα σας με τα πόδια.

  Ο καλύτερος τρόπος για να πλένετε τις κουβέρτες σας είναι… στο χέρι.

  Αφήστε την βρεγμένη κουβέρτα σας για λίγο μέσα στην μπανιέρα και έπειτα βγάλτε την στον ήλιο να στεγνώσει φυσικά. Απλώστε την πάνω στην απλώστρα και αφήστε την εκεί μέχρι να στεγνώσει τελείως.

  Αποθήκευση κουβερτών Ένα είναι το αντικείμενο που θα σας λύσει τα χέρια στην αποθήκευση όχι μόνο κουβερτών αλλά και σεντονιών, ρούχων, παπλωμάτων και μαξιλαρίων και ακούει στο όνομα σακούλα συρρίκνωσης κενού αέρα. Αυτή η σακούλα θα μειώσει τον όγκο των ρούχων σας και θα σας προσφέρει πέρα από εξοικονόμηση χώρου και προστασία των αποθηκευμένων σας ρούχων.

  Κι όμως, υπάρχει σωστός τρόπος αποθήκευσης.

   

  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τις κουβέρτες σας-μια σε κάθε σακούλα-μέσα και να σφραγίσετε αεροστεγώς με το ειδικό zip που έχει. Έπειτα, με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας αφαιρέστε τον αέρα που υπάρχει μέσα από μια «χαραμάδα» που θα έχετε αφήσει στη σακούλα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τις κουβέρτες σας από μούχλα, υγρασία, σκόνη και άσχημες μυρωδιές. 

About Μαρία Νικολοπούλου