Τα ντολμαδάκια μας λοιπόν παρά το τούρκικο όνομά τους είναι ελληνικότατο φαγητό. Παραλλαγές πολλές και από τόπο σε τόπο, και από σπίτι σε σπίτι. Τα κρητικά είναι λίγο παραπάνω διάσημα από τα υπόλοιπα, και δεν εννοώ τα δικά μου… Μέχρι για συμμετοχή σε πολιτικές ίντριγκες έχουν κατηγορηθεί και για μέσο αποπλάνησης πολιτικών αν θυμάστε… Εκείνη η συνταγή μς τα θρυλικά ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη είναι εδώ
Παραδοσιακή συνταγή για έξι άτομα
Υλικά
Ένα κιλό ρύζι
Δυο ξερά κρεμμύδια
Μάραθο
Μαϊντανό
Λίγο κολοκυθάκι
Αρκετή ντομάτα
Αγκινάρα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Με τα υλικά δημιουργούμε το μίγμα και γεμίζουμε τα κληματόφυλλα και στους κολοκυθοανθούς, που στρώνουμε στην κατσαρόλα.
Ψήνονται για μισή ώρα περίπου και σερβίρονται.
Η συνταγή δόθηκε στην κόρη από τη μητέρα Ελένη Τζονεβράκη στο Σελλί του Βρύσινα Ρεθύμνου
Πηγή: Made in Creta