Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λεπτά μαλλιά: Ο Μαυροκορίδης Παναγιώτης από το κομμωτήριο TAKIS COIFFURES σας συμβουλεύει

Λεπτά μαλλιά: Ο Μαυροκορίδης Παναγιώτης από το κομμωτήριο TAKIS COIFFURES σας συμβουλεύει

Αν έχεις λεπτά μαλλιά, γνωρίζεις πολύ καλά τα προβλήματα: «Πέφτουν» πολύ γρήγορα μετά το styling, λαδώνουν αμέσως και είναι πιο δύσκολο να τα μακρύνεις. Και παρότι δεν μπορείς να αλλάξεις την υφή των μαλλιών και την ποιότητα των μαλλιών σου, μπορείς να μάθεις μερικά τρικ που θα κάνουν τη διαφορά.

Διάβασε τις συμβουλές  και υιοθέτησε τα μυστικά που θα αλλάξουν την εμφάνιση των μαλλιών σου.

«Τα λεπτά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στις φθορές από τη θερμότητα, οπότε είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς προϊόντα θερμικής προστασίας που δεν θα βαρύνουν τα μαλλιά σου» συμβουλεύει ο Μαυροκορίδης Παναγιώτης , από το κομμωτήριο TAKIS COIFFURES

Μη λούζεσαι πολύ συχνά

«Το συχνό λούσιμο είναι γνωστό πως κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο γεμάτα και τους δίνει όγκο» λέει ο Zinno. Αυτή η πρακτική όμως μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά και να απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια από το δέρμα του κρανίου. Δοκίμασε ανάμεσα στα λουσίματα να χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν που θα απορροφήσει τη λιπαρότητα από τις ρίζες και δεν θα αφήσει υπολείμματα.

 • Μετά το λούσιμο, σκουπίστε ταμπονάροντας απαλά τα μαλλιά με μια πετσέτα από μικροΐνες, για απορρόφηση της υγρασίας και την αποφυγή σπασίματος των τριχών.
 • Φροντίστε τα αδύναμα μαλλιά με ιδιαίτερη προσοχή, αποφεύγοντας το πολύ συχνό βούρτσισμα αλλά και το υπερβολικό styling, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν περαιτέρω φθορά στις ήδη εύθραυστες τρίχες.
 • Χρησιμοποιήστε μια χτένα καλής ποιότητας με αραιά δόντια εάν έχετε σγουρά ή κυματιστά μαλλιά ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες και στρογγυλεμένα άκρα εάν έχετε ίσια μαλλιά. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα αυτά τα προϊόντα, ώστε να αποφύγετε την περαιτέρω καταπόνηση των αδύναμων μαλλιών σας.
 • Ξεφορτωθείτε χτένες με πυκνά δόντια και βούρτσες με αιχμηρά άκρα. Μπορεί να επιδεινώσουν το σπάσιμο των τριχών.
 • Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πετσέτα και χρησιμοποιείτε πιστολάκι μαλλιών, γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα κατά το στέγνωμα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να δώσετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας.
 • Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας ακόμα και τις βραδινές ώρες, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα φροντίδας πριν τον ύπνο. Χτενίστε απαλά τα μαλλιά σας για να αφαιρέσετε τυχόν κόμπους που προκαλούν σπάσιμο των τριχών και μαζέψτε τα σε ένα χαλαρό και χαμηλό κότσο ή αλογοουρά πριν πέσετε για ύπνο.
 • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τις άκρες των δαχτύλων σας πριν λουστείτε. Εκτός από την αίσθηση ευεξίας που προσφέρει, το μασάζ αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθά στην απολέπιση των πόρων για ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής.
 • Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και μαλακτικό για περισσότερο όγκο. Αναζητήστε ένα πιο ήπιο σαμπουάν που δεν αφήνει κατάλοιπα και δε βαραίνει τα μαλλιά και προτιμήστε προϊόντα χωρίς θειικά άλατα (τα θειικά άλατα τείνουν να καταστρέφουν τα φυσικά έλαια της τρίχας, προκαλώντας ξηρότητα).
 • Προσπαθήστε να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας πριν το λούσιμο. Τα στεγνά μαλλιά είναι πιο ανθεκτικά και σπάνε λιγότερο σε σχέση με τα βρεγμένα.
 • Υιοθετήστε ένα πιο χαλαρό και άνετο χτένισμα, που δε χρειάζεται υπερβολική περιποίηση. Έτσι είναι πιο εύκολο να φροντίζετε και να διατηρείτε το χτένισμα των αδύναμων μαλλιών σας πάντα άψογο, ενώ μπορείτε να καλύψετε τα σημεία με αραίωση βουρτσίζοντας ελαφρώς την εσωτερική πλευρά των μαλλιών, για περισσότερο όγκο.
 • Φροντίστε να λούζετε τα μαλλιά σας όταν πραγματικά χρειάζεται, αλλά λάβετε υπόψη ότι τα αδύναμα μαλλιά συνήθως δείχνουν βρώμικα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα πυκνότερα μαλλιά. Εάν μπορείτε, περιορίστε το λούσιμο ανά διήμερο, για να αποφύγετε τη φθορά των μαλλιών από το υπερβολικά συχνό λούσιμο. Η χρήση ενός μη λιπαρού σαμπουάν μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε το χρονικό διάστημα ανάμεσα στα λουσίματα.
 • Προστατεύστε τα μαλλιά σας από τις φθορές περιορίζοντας την έκθεσή τους στην ηλιακή ακτινοβολία. Η ηλιακή αλλά και η τεχνητή υπεριώδης ακτινοβολία διασπά την κερατίνη (πρωτεΐνη) της τρίχας μειώνοντας την ελαστικότητά της, κάτι που επηρεάζει αρνητικά τα ήδη λεπτά και αδύναμα μαλλιά.

TAKIS COIFFURES – Μαυροκορίδης Παναγιώτης Π.

About Μαρία Νικολοπούλου