Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μήπως το κινητό σας ευθύνεται για τους μαύρους κύκλους;

Μήπως το κινητό σας ευθύνεται για τους μαύρους κύκλους;

Φροντίζετε την επιδερμίδα σας με τον καλύτερο τρόπο, φοράτε αντηλιακό και ξεβάφεστε κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Τι κάνετε όμως για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από το blue light;

Ο λόγος για το «μπλε φως» που εκπέμπουν οι οθόνες των κινητών, τα οποία οι περισσότεροι δεν αποχωρίζονται ούτε όταν βρίσκονται στο κρεβάτι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επιδερμίδα μας, καθώς επιταχύνει τη γήρανση και συχνά ευθύνεται για τους μαύρους κύκλους.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το μπλε φως και πώς επηρεάζει την επιδερμίδα σας;

Καθημερινά, είμαστε εκτεθειμένοι στο μπλε φως, το οποίο εκπέμπεται από ηλεκτρονικές συσκευές με φωτισμό led, όπως η τηλεόραση, ο υπολογιστής, τα tablets και τα «έξυπνα» κινητά. Οι περισσότεροι αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο σε τέτοιες συσκευές και οι επιδράσεις του συγκεκριμένου φωτός στην επιδερμίδα είναι πολλές.

Μία γρήγορη ματιά στο smartphone πριν πέσετε στο κρεβάτι είναι κάτι συνηθισμένο, μπορεί όμως να διαταράξει τον ύπνο σας. Αυτό συμβαίνει επειδή επηρεάζει τον κιρκάδιο ρυθμό, αλλά και την επιδερμίδα.

Μην ξεχνάτε ότι ο ύπνος δεν είναι απαραίτητος μόνο για να ξεκουράζεστε, αλλά και γιατί κατά τη διάρκειά του ανανεώνονται τα κύτταρα. Το φως από τις ηλεκτρονικές συσκευές παρεμβαίνει σε αυτή τη διαδικασία και μπορεί να προκαλέσει φθορές στην επιδερμίδα, όπως εμφανή σημάδια γήρανσης και μαύρους κύκλους.

Πώς θα προστατευθείτε

Για να προστατευτείτε από τις βλαβερές συνέπειες του μπλε φωτός, είναι σημαντικό να προμηθευτείτε τα κατάλληλα αυτοκόλλητα-φίλτρα για τις οθόνες του κινητού και του υπολογιστή. Αυτά συγκρατούν μέρος της ακτινοβολίας, εμποδίζοντάς το να φτάσει σε εσάς.

Εξίσου χρήσιμο είναι να κρατάτε το κινητό έξω από το δωμάτιο και να βλέπετε τις αγαπημένες μας σειρές το απόγευμα, και όχι πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Τέλος, πρέπει να φροντίζετε την επιδερμίδα σας, και ειδικά την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, επιλέγοντας την κατάλληλη ενυδατική κρέμα.

giatroi3

 Γιατροί – Υγεια

 

Πηγή: onmed.gr

About Μαρία Νικολοπούλου