Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Με Αυτήν την Τεχνική θα Κοιμηθείτε σε 1 Λεπτό!

Με Αυτήν την Τεχνική θα Κοιμηθείτε σε 1 Λεπτό!

Με την τεχνική ύπνου “4-7-8” (σαν ποδοσφαιρικό σύστημα ακούγεται) θα καταφέρετε να κοιμάστε σαν πουλάκι μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, όσο δύσκολη κι αγχωτική κι αν ήταν η μέρα σας.

Η αϋπνία είναι μια πολύ κουραστική και ψυχοφθόρα κατάσταση αλλά μπορεί να λυθεί αν ψάξετε να βρείτε την αιτία της. Αν έχετε δοκιμάσει όλα τα βότανα, χαλαρωτικά και γιατροσόφια που ξέρετε, τότε ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. Ο γιατρός Andrew Weill από την Αριζόνα ανέπτυξε μια τεχνική, την οποία ονόμασε 4-7-8 και έχει να κάνει με την αναπνοή. Ο γιατρός υποστηρίζει πως με αυτήν την τεχνική μπορείτε να καταπολεμήσετε την αϋπνία και να καταφέρετε να αφήσετε αυτό το πρόβλημα στο παρελθόν μια και καλή.

Με την τεχνική ύπνου 4-7-8 θα καταφέρετε να κοιμηθείτε μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

Με την τεχνική ύπνου 4-7-8 θα καταφέρετε να κοιμηθείτε μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

Μέθοδος 4-7-8 «Η τεχνική είναι απίστευτα απλή, δεν παίρνει σχεδόν καθόλου χρόνο, δεν χρειάζεται εξοπλισμό και μπορεί να γίνει οπουδήποτε και από οποιονδήποτε», τονίζει ο γιατρός. Μάλιστα ο Dr. Weill υποστηρίζει πως αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε σε 60 δευτερόλεπτα και αφαιρεί την ένταση από το σώμα σας.

Ξεκινήστε από τη γλώσσα Αρχικά βάλτε τη γλώσσα σας να ακουμπήσει στον ουρανίσκο σας και αφήστε την εκεί καθόλη τη διάρκεια της άσκησης.

Χαλαρώστε και συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

Χαλαρώστε και συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

 

Εκπνεύστε σωστά Αφού τοποθετήσετε τη γλώσσα στον ουρανίσκο, εκπνεύστε δυνατά από το στόμα κάνοντας έναν δυνατό «whoosh» ήχο που θα ακούγεται δυναμικά και με ένταση.

Εισπνεύστε Αφού έχετε εκπνεύσει ξεκινήστε να αναπνέετε αργά και ήρεμα από τη μύτη μετρώντας αργά μέχρι το 4.

Κρατήστε την αναπνοή σας Όταν εισπνεύσετε, κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας μέχρι το 7 και στη συνέχεια εκπνεύστε και πάλι κάνοντας τον ήχο που σας είπαμε. Η εκπνοή καλό είναι να διαρκεί 8 δευτερόλεπτα και να είναι πολύ δυναμική.

Συνεχίστε μετά με εισπνοή και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Δημιουργήστε ένα όμορφο χαλαρωτικό περιβάλλον και επικεντρωθείτε στη σωστή αναπνοή.

Δημιουργήστε ένα όμορφο χαλαρωτικό περιβάλλον και επικεντρωθείτε στη σωστή αναπνοή.

Αυτή η μέθοδος βοηθάει την οξυγόνωση του εγκεφάλου αλλά και όλου του σώματος και φέρνει την πολυπόθητη ηρεμία. Φέρνει ισορροπία στο νευρικό σύστημα το οποίο ταράζεται πολύ σε καταστάσεις έντονου άγχους. Τέλος η συγκεκριμένη μέθοδος βοηθάει πολύ στον ύπνο, γιατί αφαιρεί το μυαλό σας από σκέψεις και προβλήματα και το επικεντρώνει στην αναπνοή.

Γι’ αυτόν τον λόγο συγκεντρωθείτε απόλυτα σε αυτή την άσκηση και μην επιτρέπετε στο μυαλό σας να σκέφτεται άλλα πράγματα όση ώρα κάνετε τις αναπνοές. Προσπαθήστε να τηρήσετε τους χρόνους 4-7-8 στην εισπνοή, στο κράτημα της αναπνοής και στην εκπνοή.

https://spirossoulis.com/

About Μαρία Νικολοπούλου