Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Με Αυτή τη Διατροφή το Παιδί σας θα Διαβάζει Περισσότερο

Με Αυτή τη Διατροφή το Παιδί σας θα Διαβάζει Περισσότερο
 • Αν θέλετε το παιδί σας να συγκεντρώνεται περισσότερο στο σχολείο, δώστε του για πρωινό βρώμη και αμύγδαλα.
 • Τα μούρα είναι φανταστικά για ενέργεια και ευεξία.
 • Ένα γιαούρτι με μια κουταλιά μέλι είναι το τέλειο σνακ για να δώσετε στο παιδί σας την ώρα που διαβάζει.
 • Μπορεί να σας ακούγεται τρελό αλλά όντως υπάρχουν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να είναι πιο μελετηρό και να προσέχει καλύτερα στο μάθημα. Ποιες είναι αυτές και γενικά τι διατροφή πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας για να έχει τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις στο σχολείο.Πρωινό Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και κανείς δεν πρέπει να το παραλείπει. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 4000 μαθητές, απέδειξε πως το πρωινό είναι υπεύθυνο για την ταχύτητα που αφομοιώνουν τις νέες γνώσεις τα παιδιά. Συγκεκριμένα, τα παιδιά που είχαν φάει πρωινό είχαν πολύ πιο δυνατή μνήμη σε διάφορα τεστ που τους έγιναν, συγκριτικά με τα παιδιά που είχαν παραλείψει το πρωινό γεύμα. 

  Έχει άραγε σημασία και η ποιότητα του πρωινού ή απλά αρκεί να φάει το παιδί ένα οποιοδήποτε πρωινό; Η απάντηση φυσικά είναι πως το είδος του πρωινού έχει τεράστια σημασία. Ένα μπολ δημητριακά με σοκολάτα και ένα μπολ βρώμης έχουν τον ίδιο αριθμό υδατανθράκων, αλλά έχουν πολύ διαφορετικό γλυκαιμικό δείκτη.

  Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει να παραλείπεται από κανένα παιδάκι.

  Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει να παραλείπεται από κανένα παιδί.

  Όταν ένα παιδί τρώει δημητριακά με σοκολάτα ή άλλα γλυκαντικά, ανεβάζει τη ζάχαρη στο αίμα του στα ύψη αλλά μετά από 2 ώρες τα επίπεδα γλυκόζης πέφτουν πολύ χαμηλά. Σε αντίθεση, η βρώμη ανεβάζει σιγά-σιγά τη γλυκόζη στο αίμα και την κρατάει σταθερή για αρκετές ώρες, ώστε να έχει το παιδί σας ενέργεια για πολλές ώρες.

   

  Βρώμη Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μαθητές αποδείχτηκε ότι η βρώμη βοηθάει τα παιδιά να συγκεντρώνονται περισσότερο στο σχολείο και στα μαθήματά τους. Το αλεύρι βρώμης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αφομοιώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς βοηθώντας στο να διατηρεί το παιδί την ενέργειά του για όλο το πρωινό.

  Βρώμη με μούρα και μέλι είναι ο σούπερ συνδυασμός που θα δώσει πολύ ενέργεια και συγκέντρωση στο παιδί σας.

  Η βρώμη με μούρα και ξηρούς καρπούς είναι ο σούπερ συνδυασμός που θα δώσει πολύ ενέργεια και συγκέντρωση στο παιδί σας.

  Φρούτα Όλα τα φρούτα κάνουν καλό στα παιδιά γιατί περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Υπάρχουν όμως κάποια φρούτα που βοηθάνε στο διάβασμα και στη σωστή σκέψη. Αυτά είναι τα μούρα, το πεπόνι, τα ακτινίδια και τα πορτοκάλια.

  Ξηροί καρποί Δώστε στο παιδάκι σας κάθε πρωί λίγα αμύγδαλα και θα δείτε πόσο πιο συγκεντρωμένο θα είναι στα μαθήματά του. Οι ξηροί καρποί βοηθάνε στη συγκέντρωση αλλά και στη σωστή ανάπτυξη και υγεία.

  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ – ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ;

  Μούρα Είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα που υπάρχουν και έρευνες έχουν δείξει πως μερικά μούρα στο πρωινό θα βοηθήσουν το παιδί σας να διαβάζει περισσότερο, να είναι πιο συγκεντρωμένο και υγιές. Ένας τρόπος για να τα φάει το παιδί σας, είναι να τα ρίξετε πάνω στη βρώμη και να προσθέσετε λίγο γάλα. Αυτό το πρωινό είναι ιδανικό για ένα παιδί.

  Τα φρούτα θα βοηθήσουν το παιδί σας να παραμένει συγκεντρωμένο περισσότερες ώρες.

   

 • ekp2

  Εκπαίδευση στην Κορινθία

 • Ελληνικό γιαούρτι Τα περισσότερα ελληνικά γιαούρτια περιέχουν μύκητες πράγμα που τα βάζει αυτομάτως στη λίστα με τα superfoods.  Δώστε στο παιδάκι σας ένα γιαούρτι με μια κουταλιά μέλι και η απόδοσή του θα βελτιωθεί αρκετά.Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που βοηθάνε στη συγκέντρωση και στο διάβασμα και καλό είναι να τα γνωρίζετε αν έχετε παιδιά. Φυσικά τα ίδια ακριβώς τρόφιμα μπορούν να λειτουργήσουν τέλεια και για εσάς. Εκτός από τα παραπάνω, η ντομάτα, η σόγια, το λάχανο, ο σολομός και το κακάο είναι επίσης τρόφιμα που βοηθάνε εξαιρετικά στη συγκέντρωση.
 • spirossoulis.com/

About Μαρία Νικολοπούλου