Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μνημείο διαρκούς «βιασμού» του περιβάλλοντος, η παράνομη χωματερή στο Χιλιομόδι-φωτο-βίντεο

Μνημείο διαρκούς «βιασμού» του περιβάλλοντος, η παράνομη χωματερή στο Χιλιομόδι-φωτο-βίντεο

Άλλοι κατακτούν διάσημα βουνά, εμείς όμως, προτιμήσαμε για άλλη μια φορά, την «κατάκτηση» ενός άσημου «βουνού»,  όπως είναι αυτόπου έχει δημιουργηθεί, από την παράνομη χωματερή που διατηρεί ο Δήμος Κορινθίων στο Χιλιομόδι της Δημοτικής Ενότητας Τενέας. Ένα «βουνό» επικίνδυνο για όποιον αποτολμήσει με μεγάλο ρίσκο, να το επισκεφθεί, γεμάτο ρωγμές, που σημαίνει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο, το «βουνό» μπορεί να «τσουλήσει» με απρόβλεπτες καταστροφικέ συνέπειες αφού δεν έχει καμία αντιστήριξη για να συγκρατηθεί όλος αυτός ο όγκος.

Ένα «βουνό», το οποίο μεταλλάσσεται και διογκώνεται συνεχώς, από τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που εναποθέτει εκεί ο Δήμος Κορινθίων και όχι μόνο, ανάμεσα σε ελαιόδενδρα και άλλες καλλιέργειες.

Το μόνο σίγουρο, ο επισκέπτης αν επισκεφθεί το «βουνό» (κάτι που δεν συνιστούμε) δεν θα αντικρίσει ρυάκια με γάργαρα νερά ούτε όμορφο φυσικό περιβάλλον. Θα αντικρίσει ένα αποτρόπαιο και αποκρουστικό περιβάλλον, ρυάκια με «γάργαρα» στραγγίσματα της χωματερής, που εμπλουτίζουν με εξασθενές χρώμιο τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής (οι τυχαίες πυρκαγιές που εμπλουτίζουν με φουράνια και τοξικότητα την ατμόσφαιρα είναι άλλη ιστορία).

Τον συγκεκριμένο χώρο, έχουμε επισκεφθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και παρακολουθούμε βήμα προς βήμα την μετάλλαξη του και την επέκταση του, οποτε έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει.

Από εκεί λοιπόν οι φωτογραφίες και το βίντεο της κατάβασης 6/3/2021 με καταγεγραμμένα, μόνο μια διαδρομή και ένα μικρό κομμάτι του παράνομου ΧΑΔΑ. Το σίγουρο είναι, ότι εάν καταγραφεί λεπτομερώς όλη η χωματερή, το θέαμα πραγματικά, θα σοκάρει πολύ περισσότερο.

Ακούγεται πάντως από την Δημοτική Αρχή και διά στόματος Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, ότι σύντομα θα γίνουν έργα στήριξης και αποκατάστασης του ΧΑΔΑ. Για να δούμε λοιπόν, πότε θα γίνει. 

 

Πηγή- pitsounicity.gr

About Μαρία Νικολοπούλου