Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μοσχομυριστά χωριάτικα λουκάνικα στο φούρνο με πατάτες μαγειρεμένα σε μπύρα

Μοσχομυριστά χωριάτικα λουκάνικα στο φούρνο με πατάτες μαγειρεμένα σε μπύρα

Θα μοσχοβολίσει το σπίτι σας με αυτό το πεντανόστιμο, εύκολο πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε και μπορεί να σας κρατήσει συντροφιά με μια μπυρίτσα στην τηλεόραση ή στο τραπέζι με φίλους και καλό κρασί ένα όμορφο βράδυ!

ΥΛΙΚΑ 
340 γρ. (4 κομμάτια) λουκάνικα χωριάτικα ( αυτά με ελαιόλαδο), σε ροδέλες χοντρές (ή ολόκληρα και “σχισμένα” στη μέση)
2-3 μεγάλες πατάτες σε κύβους μεγάλους
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια
400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
6 φέτες λιαστής ντομάτας σε κομματάκια
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
330 ml (1 κουτάκι) μπύρα της αρεσκείας μας
3 κ.σ. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. ελαιόλαδο από τις λιαστές ντομάτες
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
Προαιρετικά: 200 γρ. τυρί – σαγανάκι σε κύβους

Eκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα τα μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες, τα λουκάνικα, τις πατάτες, τη πιπεριά και το φρέσκο δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και περιχύνουμε με την μπύρα.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο το ταψί σκεπασμένο για 45 λεπτά.
Ύστερα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ανοιχτό για άλλα 30-35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν τα υλικά.
Εάν θέλουμε, μόλις δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τυρί σε κυβάκια και αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί και το τυρί.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5-10 λεπτά για να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις του και σερβίρουμε σκέτο ή παρέα με καραμελωμένα κρεμμύδια.
http://webkorinthos.gr/item/%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%84%CE%B1/

About Μαρία Νικολοπούλου