Το φαγητό της Κυριακής – Ρολό γεμιστό με κιμά – ρόδι …

Ο Οκτώβριος δεν είναι καλός μήνας για φρούτα, μια που τελειώνουν σιγά σιγά και τα τελευταία ακτινίδια, αχλάδια και λωτοί. Ευτυχώς αρχίζουν τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, για την απαραίτητη βιταμίνη C, καθώς και τα ρόδια και τα κάστανα. Δοκιμάστε το Ρύζι με σαφράν, τηγανιτό φιδέ και ρόδι το ρολό γεμιστό 

Πρασόπιτα με χωριάτικο φύλλο και ….το μυστικό που θ΄απογειώσει την πίτα σας

Από τις πιο ωραίες ηπειρώτικες πίτες, που έχει πάντα μια θέση στο καθημερινό, το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι. 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ μαγιά 1 κ.γ κοφτό αλάτι 4 κ.σ ελαιόλαδο 2 κ.σ λεμόνι ή 2 κ.σ ρακί 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου Γέμιση 1,5 κιλό πράσα (το άσπρο μέρος μόνο) […]

Η πιο νόστιμη φάβα …και το μυστικό της

 Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια σε πετιμέζι και καβουρντισμένα κουκουνάρια. Αυτή είναι η φάβα που σερβίρω σπίτι μου τον τελευταίο καιρό σχεδόν σε κάθε τραπέζι ως ορεκτικό και όλοι μου λένε ότι είναι η καλύτερη φάβα που έχουν ποτέ δοκιμάσει. Όταν η κουβέντα έρχεται στο “ποια είναι η καλύτερη φάβα”, οι περισσότεροι θα μιλήσουν για τη φάβα Σαντορίνης […]

6 μυστικά για το τέλειο ψήσιμο σε χονδρό κρέας

Ως παιδί –διόλου γενικώς δύστροπο– βαριόμουν και αρνιόμουν την ταλαιπωρία να μασήσω σκληρό κρέας. Ο κόπος των σιαγόνων φάνταζε μεγαλύτερος από την απόλαυση της γεύσης ενίοτε και της πείνας. Όσοι έχουν παιδιά, είμαι σίγουρος ότι έχουν δει το ίδιο έργο σε επανάληψη… Σε όλους μας έχει συμβεί να έχουμε στο πιάτο μας κρέας ανεπιθύμητα σκληρό! Παρότι […]

Αυτό Είναι το Μυστικό για να Απολαμβάνετε Περισσότερο τα Ρεβίθια σας

Σας αρέσουν τα ρεβίθια αλλά θεωρείτε λίγο βαρετή τη συνταγή τους; Δείτε πώς θα την αναβαθμίσετε!   Ρεβιθάδα φούρνου! Όσπρια φοβερά, αξίζουν μία θέση στο τραπέζι σας! Μην τα παραβλέπετε! Φτηνό, νόστιμο και υγιεινό φαγητό! Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με πολύ νερό και 1/2 κ.γ. αλάτι για να μουλιάσουν. Τα αφήνουμε στο ψυγείο […]

Φτιάξε αυτό το υπέροχο γεμιστό κοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί

Το σκηνικό του καιρού είναι πια άκρως φθινοπωρινό και ήδη υποδεχτεί τον Οκτώβρη. Τις τελευταίες ημέρες έχει πέσει αρκετά οι θερμοκρασία και όπως καταλαβαίνεις περιμένουμε το σαββατοκύριακο για τα πρώτα χουχουλιάσματα. Φυσικά από την ξεκούραση και τη χαλάρωση δεν θα λείπει το καλό φαγητό, γι’ αυτό αν σκεφτόσουν να καλέσεις μερικούς φίλους για να περάσετε το […]

Το τέλειο κριθαρότο γαρίδας

Με μελωμένο κριθαράκι μυρωδάτες γαρίδες μαγειρεμένες όπως πρέπει, θα εντυπωσιάσετε όλη την οικογένεια και όχι μόνο. Την συνταγή μας την  έδωσε το Ιχθυοπωλείο του Ηρακλή Μελέτη “Ιχθυόπωλης” Τι θα χρειαστείς για το γιουβέτσι με γαρίδες: 1/2 κιλό γαρίδες 2 κούπες κριθαράκι 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κόκκινη πιπεριά 1 πράσινη […]

Έχετε ζάχαρο; Με αυτό το ποτό… θα είναι παρελθόν!

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο συστατικό που περιέχει ένα δημοφιλές ποτό, που σίγουρα έχετε πιει κάποια στιγμή στη ζωή σας, θα μπορούσε να λειτουργήσει κατευναστικά για τα επίπεδα ζαχάρου του οργανισμού σας. Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, πρόκειται για την τεκίλα και το φυσικό γλυκαντικό της, που προέρχεται από την αγαυή. Επομένως, θα μπορούσε […]