Μία υπέροχη νηστίσιμη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και φτιάξτε νηστίσιμα σουτζουκάκια, σαν να τα μαγείρεψε η γιαγιά σας.
Υλικά συνταγής:
Κρεοπωλεία… Τα καλύτερα της Κορινθίας
- 1 πακέτο κιμάς σόγιας
- 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένος
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1 φλ. μαυροδάφνη
- αλάτι
- πατάτες και ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής:
- Μουσκεύουμε το ψωμί στην μαυροδάφνη για λίγα λεπτά. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε μικρά μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι λαδωμένο και τα ψήνουμε για 20′ στους 180 βαθμούς C.
- Για να μουλιάσετε τον κιμά σόγιας, ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Συνταγή για σουτζουκάκια με σάλτα
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να βράσουν για 15′. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10′ έως ότου μελώσει η σάλτσα.
Αυτό ήταν! Η συνταγή σας είναι έτοιμη για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τα οποία είναι βέβαιο πως θα ζητήσουν τις μαγειρικές σας συμβουλές για να αντιγράψουν τη συνταγή σας!