Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ντυθείτε καλά: Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας από αύριο – Τι αναφέρει η Μετεωρολογική

Ντυθείτε καλά: Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας από αύριο – Τι αναφέρει η Μετεωρολογική

Βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία από σήμερα. Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας ο καιρός θα μας κάνει το χατίρι και θα μυρίσει επιτέλους φθινόπωρο. Σήμερα η θερμοκρασία θα ανέλθει στο εσωτερικό στους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο αναμένονται βροχές στα ορεινά και το εσωτερικό.

Αναλυτικά ο καιρός στην Κορινθία:

 

Χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά αργότερα θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα βορειοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα και κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κατά διαστήματα. Το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί, κυρίως σ΄αυτές τις περιοχές, πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.

politis.com

About Μαρία Νικολοπούλου