Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Οι αγρότες στους δρόμους! Σήμερα μπλόκο στον Ε65

Οι αγρότες στους δρόμους! Σήμερα μπλόκο στον Ε65

Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε λύση στο κόστος παραγωγής τώρα! Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στη βρώσιμη ελιά», βιοπαλαιστές αγρότες βγαίνουν στους δρόμους..

Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε λύση στο κόστος παραγωγής τώρα! Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στη βρώσιμη ελιά», βιοπαλαιστές αγρότες βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούν αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους.

Με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με μια σειρά πολύμορφων δράσεων, και διεκδικούν:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 30 Γενάρη

— Με τη συμμετοχή δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία, μπλόκο θα στηθεί στις 12 το μεσημέρι, στον αυτοκινητόδρομο Ε65.

— Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης οργανώνει συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, στις 11 π.μ. στον σταθμό του ΟΣΕ.

— Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας καλεί σε κινητοποίηση, στις 11 π.μ., στο γραφείο υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

— Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννης διοργανώνει μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ τους, στις 10.30 π.μ., στη διασταύρωση στο Μετόχι με κατάληξη το Μαντούδι αλλά και συσκέψεις στα χωριά για την ενημέρωση των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων και την οργάνωση του αγώνα, ώστε να απαιτηθούν μέτρα προστασίας τους αλλά και επιβίωσής τους. 

— Οι αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Καστρί Μακρακώμης καλούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κλείσιμο του δρόμου στις 2.30 μ.μ..

Την Τρίτη 31 Γενάρη

— Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας καλεί σε μοτοπορεία στις 11 π.μ., από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο.

— Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου και αγροτικοί σύλλογοι καλούν σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας στις 11 π.μ.

— Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, καλεί σε στήσιμο μπλόκου στον κόμβο Φιλώτα, στις 11 π.μ.

Τετάρτη 1 Φλεβάρη

— Οι αγρότες του Καινούργιου της Αιτωλοακαρνανίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και του Αγροτικού τους Συλλόγου, προχωρούν σε νέα κινητοποίηση στις 11 π.μ., με συγκέντρωση με τρακτέρ και μηχανήματα στην επαρχιακή οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψος της διασταύρωσης Πελοπίου.

— Οι αγρότες των Φαρσάλων θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης.

— H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και οι Σύλλογοι Πελοπίου και Περιχώρων, Χελιδονίου και Καυκονίας διοργανώνουν νέα κινητοποίηση στις 11 π.μ., με συγκέντρωση με τρακτέρ και μηχανήματα στην επαρχιακή οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψος της διασταύρωσης Πελοπίου.

Κυριακή 12 Φλεβάρη

— Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων οργανώνει συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στον ΒΟΑΚ, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση προς τα Μεγάλα Χωράφια.

About Μαρία Νικολοπούλου